Летните температури изпотиха много родители в търсене на прохладни забавления

...
</TD
>Летните температури изпотиха много родители в търсене на прохладни забавления
Коментари Харесай

Интерес към каяк-занималнята има от цялата страна, но се приемат само деца от Русе

Летните температури " изпотиха " доста родители в търсене на прохладни занимания за ваканционните дни на децата. В Русе към този момент са намерили метод да избягат от жегата – посредством каяк-занималнята на езерото " Липник ", която е единствената по рода си у нас.

Децата там борят жегите освен учейки се да гребат в езерото, само че и играейки разнообразни спортни игри като баскетбол. Освен това те вършат походи в гората, а в най-горещите часове четат наложителната за учебно заведение литература и се приготвят за идната образователна година.

Денят в каяк-занималнята стартира в 8.30 ч., когато децата от Русе потеглят към лесопарка " Липник ". С най-голямо неспокойствие те чакат момента, в който ще се екипират и ще се качат в лодките.

" Когато температурата на открито стане 40 градуса и асфалтът стартира да гори, децата са във водата. Дори и при загребването има напръскване и по този начин за тях жегите минават по-лесно, в сравнение с в случай че са на друго място ", споделя пред NOVA треньорът Евгени Недев.

В една от най-големите атракции за децата се трансформира идването на драконовите лодки на езерото. Те са подарък от китайския град Ичуан за Русе, тъй като българският град ще бъде хазаин на международно състезание по драконови лодки.

Опитът на международната вицешампионка и треньор Даниела Недева пък демонстрира, че в каяк-лагера може да бъдат открити и млади спортни гении.

Сред родителите занималнята е станала толкоз известна, че треньорите получавали запитвания за записване на деца от цялата страна. Лагерът обаче е единствено за деца от Русе… към този момент.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР