Летище Бургас, част от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД,

...
</TD
>Летище Бургас, част от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД,
Коментари Харесай

Летище Бургас посрещна първите за сезона туристи

Летище Бургас, част от " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, откри Сезон 2023, посрещайки туристите от първия постоянен полет от Полша за тази година с атрактивна водна арка и доста изненади.

Официалният старт сезона тази година беше даден с полет още на 26 март с постоянен полет по линията Варшава – Бургас на самолетна компания Ryanair. Тази година, с изключение на обичайна за мотива водна арка, всички пасажери бяха сюрпризирани с ръчно приготвени сладки изкушения, сувенири и обичайния за страната ни мускал с българско розово масло.

Това е единствено един от общо десетте маршрута, които Ryanair ще оперира този летен сезон на Летище Бургас, които са 3 повече от предходната година. Нискотарифната самолетна компания тази година ще добави следните дестинации:

Каунас (Литва), който последно беше изпълняван през 2018 г.;

Познан (Полша);

Дъблин (Ирландия).

От края на този месец самолетната компания стартира да извършва полети от 7 европейски града: Варшава Модлин, Познан и Краков (Полша), Каунас (Литва), Братислава (Словакия), Лондон Лутън (Великобритания) и Виена (Австрия).

През месец май започват полетите от Дъблин (Ирландия), а от началото на месец юни започват и полетите от Будапеща (Унгария) и Гданск (Полша).

И през тази година Wizz Air ще извършва полети, свързващи Летище Бургас с общо 11 дестинации в 5 страни, а точно: Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Тел Авив (Израел), Гданск, Катовице, Краков, Люблин, Варшава и Вроцлав (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания), който се извършва целогодишно.

След като през 2022 година беше маркиран растеж на полски пазар, по отношение на броя на пасажерите през 2019 година, през 2023 година се чака на Летище Бургас да бъдат обслужени още повече пасажери от/до Полша. За първи път ще има чартърни полети от Шчечин, а самолетна компания Azur Air Ukraine за първи път ще извършва полети до Бургас от 3 полски града – Варшава, Познан и Катовице.

Националният авиопревозвач на Латвия - Air Baltic, за първи път тази година ще извършва постоянни полети от Рига до Бургас, 2 пъти седмично, като началото ще бъде сложено на 2 май, давайки опция за връзки с останалите дестинации на самолетната компания.

Чартърните полети за Лято 2023 година се чака да стартират през първата половина на месец май, като първите проведени туристи се чака да дойдат от: Полша, Белгия, Нидерландия, Англия и Германия.

В съпоставяне с миналата 2022 година, тази година се чака растеж на пасажерите от Прибалтийския и Скандинавски пазари. За първи път след 2019 година ще бъдат възобновени чартърните полети от Берген (Норвегия) и Гьотеборг (Швеция).

Очаква се растеж и на пазар " Нидерландия “, като за първи път ще се правят чартърни полети от град Грьонинген.

Летище Бургас с неспокойствие чака да обслужи всички пасажери и посетители с присъщото си високо равнище на качество на услугите и да обезпечи безпроблемно пътешестване на пътуващите!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР