Конкурсната процедура, която приключи, е за около 40 нови полицаи,

...
</TD
>Конкурсната процедура, която приключи, е за около 40 нови полицаи,
Коментари Харесай

Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще освежат състава на Пловдивската дирекция

Конкурсната процедура, която завърши, е за към 40 нови служители на реда, заяви в изявление за Plovdiv24.bg шефът на пловдивската полицията ст. комисар. " Към момента сме оповестили още 7 места за служители на реда. Отделно от това имаме стартирала процедура за назначение на проверяващи служители на реда, четирима чиновници. През Новата година 2024 се възнамеряват и други състезания ", сподели Чергов.

Според него, Дирекцията има нужда от непрекъснато ободряване, от вливането на нови, по-млади фрагменти и това е един непрекъснат развой, в който да има едно гладко предаване на уменията, да има последователност сред обособените генерации. Неправилно и мощно казано е, че се правят рокади, или някакви чистки.

" В публичното пространство постоянно се приказва за това, че полицейските органи имат доста раздут цифров състав. От позиция на началник в полицията в никакъв случай не бих се съгласил с сходно изказване. Ние постоянно желаеме повече и повече чиновници, с цел да можем да поемем огромното количество от работа. Разбира се, имаме и някои ваканции, във връзка с които вършим нужното, с цел да бъдат в най-скоро време заети ", уточни шефът на пловдивската полиция.

В момента също има разгласен конкурс за служители на реда. Има и такива, които са минали към този момент конкурсната процедура и сега са изпратени на образование. В най-скоро време, след прекосяване на образованието, те ще се включат пълноценно в редиците на Дирекцията.

" Но бих споделил, че с цел да бъдем спокойни и да можем да поемем работата, която поражда на територията на Пловдивска област, е належащо да създадем надеждна, добра организация за систематизиране на труда сред сътрудниците, сред обособените структурни звена ", сподели Чергов. 

Твърде допустимо е да има още промени и по районните ръководства. 

" В градските региони към този момент бяха осъществени няколко ротации. Началници, които заемаха тези длъжности минаха в извънградски региони. На тяхно място бяха назначени нови чиновници. Някои от тях са краткотрайно преназначени, следва провеждането и на конкурсна процедура, която не подсигурява, че няма да има промени, т.е., всичко е допустимо. Резултатите ще покажат къде какви промени е належащо да бъдат направени. 

Към момента, изключително в управителния състав, има един малко по-голям % от колкото ми се желае на мен, чиновници, които са в пенсионна или предпенсионна възраст. И това, несъмнено, гладко би трябвало да се промени в идващите месеци и години ", сподели шефът на полицията в Пловдив.

Старши комисар Чергов добави, че не е загадка, тъй като към този момент го е споделил с ръководителите, че неговата визия е управителните места да се заемат от чиновници, които не са се възползвали от правото си за пенсия. 

" Считам, че управителни позиции би трябвало да се заемат от хора, които са натрупали нужния опит, имат експертиза, потвърдили са се в съответните колективи като водачи. Но пред себе си би трябвало да имат небосвод на развиване, т.е., не да чакаме след 1-2 години да се пенсионират, а въпреки всичко да имат пред себе си професионален път, който да извървят ", безапелационен е старши комисар Чергов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР