Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще представлява Борда на териториалната

...
</TD
>Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще представлява Борда на териториалната
Коментари Харесай

Избраха кмета на Благоевград Илко Стоянов за много отговорна задача

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще съставлява Борда на териториалната тактика за развиване на трансграничната зона България - Северна Македония, по програмата Интеррег IV-А ИПП България - Северна Македония 2021-2027, оповестяват от Община Благоевград.

Кандидатурата му бе одобрена по време на провело се съвещание в гр. Струмица, РСМ.

Стратегическият ръб е непрекъснато настояща двустранна партньорска група, основана в сходство с наредбите на член 29 от Регламент (ЕС) 2021/1060, която утвърждава териториалната тактика, взе участие в подбора на плановите оферти за финансиране, създава и утвърждава проекта за оценка, следи осъществяването на териториалната тактика за развиване на трансграничната зона.

В рамките на провелата се среща бе утвърдена и самата териториалната тактика.

Кметът Илко Стоянов взе присъединяване и в съвещание на Регионалния съвет за развиване на Югозападния район за обмисляне, по време на който бе одобрен за титуляр с право на глас в Комитета за наблюдаване на стратегия " Развитие на районите “.

Комитетът за наблюдаване на програмата следи за ефикасното и качественото ѝ осъществяване, преглежда и утвърждава критериите за избор на интервенции за финансиране, както и следи напредъка при осъществяването на програмата, постигането на задачите и целевите стойности.

Позициите, за които е определен кметът Илко Стоянов са самопризнание за неговата целенасочена политика, по която води общината и основава предпоставки тя да е основен фактор през новия програмен интервал 2021-2027.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР