Кметът на Благоевград Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик запалиха

...
</TD
>Кметът на Благоевград Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик запалиха
Коментари Харесай

Йордан Йовчев и кметът на Благоевград запалиха символично олимпийския огън в парк Бачиново

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и най-успешният български гимнастик възпламениха алегорично олимпийския огън в парк " Бачиново ".

" Благодаря на Олимпийски клуб, че ни събра и се веселя,  че Община Благоевград продължава тази традиция, която би трябвало да пребъде във времето. Щастлив съм, че измежду нас има младежи, съм сигурен, че след време те отново ще са тук и ще предадат олимпийския огън на идващото потомство. Честит празник, бъдете здрави и триумф ", сподели кметът Илко Стоянов и даде думата на четирикратния олимпийски първенец.

" Честваме един огромен празник – 100 години Български олимпийски комитет. Нека с персоналния образец да предадем познания, мотивация и да имаме от ден на ден мотиви за горделивост в идните квалификации за Олимпийски игри ", сподели гимнастикът.

Празникът бе открит от проф. Атанас Георгиев, който приветства участниците от името на доцент доктор Даниела Томова, заместник-декан на Факултета по педагогика и член на Комисията " Национална олимпийска академия " към Българския олимпийски комитет.

Сред присъстващите на събитието бяха проф. Йордан Гошев, зам.-ректор в ЮЗУ " Н. Рилски " и състезател №1 на Благоевград за 2021 и 2022 година Кирил Илиев.

Инициативата по отбелязване на Международния олимпийски ден продължи с факелно тичане към езерото в парк " Бачиново ", в което се включиха студенти от специалности " Физическо образование и спорт ", преподаватели в ЮЗУ " Неофит Рилски ", деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо образование и спорт и възпитаници.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР