Както всяка една политическа сила, отиваме на поредните пети подред

...
</TD
>Както всяка една политическа сила, отиваме на поредните пети подред
Коментари Харесай

Иван Петков: Постигнахме безплатни учебници до 12-ти клас, преборихме се и за минималната заплата

" Както всяка една политическа мощ, отиваме на следващите пети поред политически избори в границите на последните две години. Считаме, че след Конгреса ще тръгнем по-силни за идните избори на 2 април. “ Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България “ в ефира на NovaNews.

Социалистът уточни, че по време на Конгреса няма да бъде обсъждана промяна на ръководителя на Българската социалистическа партия: " Няма по какъв начин да бъде заменен водачът, защото по Устав водачът бива избиран директно – т.е. след година и половина всеки, който желае, може да бъде издиган и да бъде избиран. На този Конгрес няма по какъв начин да се чака да бъде заменен ръководителят на Българска социалистическа партия “, сподели Петков и добави, че е изключително значимо, че по време на Конгреса ще бъде направена проекторамка за нова стратегия на Българска социалистическа партия.

Петков дефинира като най-голямо достижение на Българска социалистическа партия приемането на предлагането на левицата за безвъзмездни учебници за учениците до 12-ти клас, както и с увеличението на размера на минимална работна заплата. " Както и минималната работна заплата ще бъде 50% от междинната ", сподели социалистът.

Той разяснява и опитите за правосъдна промяна: " Не единствено за забавянето за Закона за правосъдната власт, би трябвало да се каже и за какво не се одобриха толкоз закони от Плана за възобновяване и резистентност, защото за това не са отговорни народните представители, а служебното държавно управление. Законът за правосъдната власт е вкаран на 30 декември 2022 година Ние на първо четене сме приели и закона на Крум Зарков, и на Демократична България, само че от началото сме заявявали, че подобен значим закон не може да се приема толкоз бързо, тъй като в него има и хубави, и неприятни неща “, разяснява Петков.

" Можеше, когато ние искахме лидерска среща, на която представители от Политическа партия и Демократична България не пристигнаха, да се разиска, че в случай че остане несъмнено време мандатът в Българска социалистическа партия, можеше да се разиска това. Вместо това в този момент виждаме по какъв начин ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България се карат кой е отговорен за кворума. Ние като политическа мощ сме свършили това, за което са ни избрали гласоподавателите “, сподели в умозаключение Петков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР