Както по-рано съобщихме в следобедните часове днес избухна пожар от

...
</TD
>Както по-рано съобщихме в следобедните часове днес избухна пожар от
Коментари Харесай

Вижте пораженията от пожара на Гребната база, десетки дървета са изпепелени

Както по-рано съобщихме в следобедните часове през днешния ден избухна пожар от сухи треви и край Гребен канал Пловдив. Огънят бързо се придвижи по поречието на р. Дерменка и р. Марица. Пожарникарите съумяха да спасят близки заведения, хотели и жилищни здания, както и растителността по поречието на реката.

В следобедните часове породи и пожар в открит склад за разделно събиране на боклуци, при който бяха наранени и два прилежащи склада за торове и хранителни артикули, показват от пожарната в Пловдив.

Почти едновременното пораждане на голям брой катастрофи в близко време и с бърза активност на развиване, наложи в допълнение искане на персонален състав и техника от прилежащи области.

Повече от 12 пожарни автомобила на РДПБЗН Пловдив, подкрепени от три екипа огнеборци от Пазарджик, Кърджали и Стара Загора се борят с вилнеещи пожари на територията на региона. Засушаването, високите температури и мощните пориви напразно са главните аргументи за пожарите.

Три екипа огнеборци гасят горски пожар с три огнища край първомайското село Буково, който е зародил през днешния ден следобяд, само че се е разпрострял бързо на необятен фронт в мъчно кръстосан терен. На сътрудниците там на следващия ден ще оказват помощ групи доброволци, поискана е и помощ от военните, които също ще се включат в гасенето.

Нажежена е работната атмосфера и в Оперативния център на РДПБЗН Пловдив, защото и към този час продължава предислоцирането на екипи огнеборци към места, на които огънят продължава да бушува.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР