Как живеят хората по селата на пловдивско, какви са основните

...
</TD
>Как живеят хората по селата на пловдивско, какви са основните
Коментари Харесай

Манол Генов в село Чалъкови: Без грижи за качествен живот по селата няма да има просперираща политика

Как живеят хората по селата на пловдивско, какви са главните им терзания и претенции и какво предлага платформата на " Българска социалистическа партия за България “ за тяхното решение, това бяха тематиките на вълнуваща среща сред лидера на социалистите в 17 МИР,, и гласоподаватели в село Чалъкови Община Раковски. Непосилните цени на стоките от първа нужда и за какво страната не съумява да се оправи с обедняването, по какъв начин се живее на село и се търси работа на всички места, това бяха измежду първите тематики на локалните хора.

" Ние не от през вчерашния ден сигнализираме и настоявахме още преди месеци страната да задейства съответно регулаторните си органи, с цел да предотврати неточни способи за повдигане на цени от ежедневното ползване най-малко. Продължаваме и в този момент да настояваме и няма да отстъпим, в това време страната би трябвало да откри метод да компенсира найбедните, младите безработни и фамилиите с деца. Затова отстояваме концепцията и за невисок % Данък добавена стойност върху медикаментите, данъчни облекчения, обществени помощи за фамилиите с възпитаници.

" Българска социалистическа партия за България “ е заложила в платформата си за 49-ото Народно заседание да

отбрани и действителна децентрализация на финансирането за общините и по този начин да стигат повече и в точния момент действителни средства в села, изключително такива огромни и живи села като Чалъкови.

Само по този начин ще задържим младежите и децата да останат тук, сподели на срещата Генов и продължи: " Непрекъснато виждаме, че селата са под натиска на битова престъпност, липсва улично осветяване, няма канализации, няма въобще или не са безвредни пътища сред тях. “ " Акцентите на " Българска социалистическа партия за България “ в секторите районна политика е точно да се влага повече по селата, да се подтиква законодателно и от изпълнителната власт основаването на дребни фамилни аграрни стопанства “, разяснява още Генов.

Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България “ за 17 МИР особено обърна внимание и на политиката за отбрана на децата: социалистите ще пазят приемането на еднократни помощи за възпитаници и до 7 клас от 2024 година в размер на 350 лв. за всяко дете, както и повече поддръжка за приобщаващо обучение за нуждаещите се, каквато е едва застъпена по селата досега.

Не на последно място Генов даде обещание, че в идващото ръководство Българска социалистическа партия ще отстоява мощно наличие на районните препоръки за развиване, тъй че да има повече тласъци за работа покрай обитаемото място и хората да не пътуват по 100 км всеки ден, с цел да работят.

В умозаключение Генов сподели пред десетките поданици на село Чалъкови на срещата: " Ние в Българска социалистическа партия от дълго време сме осъзнали, че никое ръководство и никоя политика няма да са сполучливи, в случай че подценен грижите за първокласен живот по селата, изключително живите села с деца и младежи. Затова и ще бъдемгарант тази политика да стане действителност и да се усети от хората “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР