Как изглежда остров Света Анастасия през очите на бургаски творци

...
</TD
>Как изглежда остров Света Анастасия през очите на бургаски творци
Коментари Харесай

Започва арт инициатива Нарисувай остров Света Анастасия

Как наподобява остров Света Анастасия през очите на бургаски създатели от друга възраст? Това ще разкрие нова арт самодейност, която започва по концепция на юрист Милен Козарев и ще бъде осъществена взаимно с Община Бургас.

Участниците ще бъдат разграничени в три групи: художници от Бургас, студентите от Националната художествена академия, възпитаници от междинните учебни заведения в Бургас, показват от Общината. 

Творбите би трябвало да не са показвани до момента, като няма ограничаване за употребяваната техника. Ограничение в размера – до 120/120 см. 

Необходимо е творбите да съдържат следните наложителни детайли: име на създателя, телефон за връзка, заглавие на творбата, употребена техника, както и означение, че са свързани с самодейността " Нарисувай остров Света Анастасия “.

" Позволихме си да назовем това самодейност поради неконкурсната същина. Целта е тези творби да станат необятно налични. Да се реализира предложение на изкуство върху ежедневни движимости, само че с обръщение. Искаме серията бъдещи сувенири да станат притежател на незабравими мемоари, на атмосфера, на обръщение, на покана за нова среща и въпреки всичко и на изкуство от най-чиста проба. Радвам се, че Община Бургас одобри предизвикването да бъде съорганизатор “, разяснява адв. Милен Козарев.

Идеята е да се разпространява единственият населен остров по Българското Черноморие – " Света Анастасия “, посредством пресъздаване на събраните произведения върху сувенири - облекла и шапки, керамика и творби от нея, пишещи средства, книжни произведения, аксесоари. Те ще бъдат налични за покупка в Туристическите осведомителни центрове на Община Бургас, както и на други обекти и местоположения.

Творбите на участниците от трите възрастови групи ще се събират по друг метод:

Учениците ще пращат фотография от творбата си на имейл: [email protected], като след прелиминарен оглед комисията си резервира правото да изиска някои произведения и в оригинал.

Картините на студентите ще се събират в Туристическия информативен център - ул. " Александровска " 37 /на ъгъла на ул. " Александровска “ и бул. " Алеко Богориди “/, а на професионалните художници – в галерията на ул. " Александровска “ 22.

Срокът за предаване на творбите е 19 юни, понеделник, 18 часа. Сезонът към този момент е открит, корабчето " Бургос “ прави курсове до острова и създателите имат опция да се вдъхновят от неповторимото място онлайн.

Комисия ще дефинира творбите, които да бъдат включени в експозиция. Друга по-широка селекция ще подбере творбите, с които да бъде основан цифров азбучник. Той ще бъде оповестен в платформата Go to Burgas. Всяко едно от творбите има късмет да бъде тиражирано върху сувенири.

" В ценене на авторското право, всеки от създателите може да получи авторско отчисление от приходите от продажби за продадените негови произведения, като се изключи децата от художествените паралелки, където авторското право ще се изплаща еднократно в сходство с разпоредбите на Закона за дееспособността. Така създателят става и съидейник в начинанието, само че в самото начинание има повече смелост, досетливост, хубост и прелест. Не доходността е неговата цел “, разяснява основателят Козарев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР