Качественото лечение започва с точната диагностика, тя пък зависи не

...
</TD
>Качественото лечение започва с точната диагностика, тя пък зависи не
Коментари Харесай

Спасиха млад мъж от парализа на краката в УМБАЛ Медика Русе

Качественото лекуване стартира с точната диагностика, тя пък зависи освен от компетентността на експертите, само че и от високотехнологичната инсталация за образна диагностика, уверени са в УМБАЛ " Медика Русе “. Скорошен медицински случай удостоверява какъв брой правилно е това, оповестяват от болничното заведение.

В края на ноември предходната година в отделението по Нервни заболявания на университетската болница постъпва 40-годишен пациент с пареза на долните крака. Според описа на младия мъж нищо в дотогавашното му здравословно положение не предвещава неочакваното му обездвижване. Той го свързва с лека настинка и последвала тежка физическа работа. Малко по-късно стартира да усеща уязвимост в долните крака, последователно се стига  до болки в кръста и неспособност да се придвижва самичък. Човекът получава и разстройства в уринирането. Затова търси помощ в УМБАЛ " Медика Русе “ и е признат в отделението по Нервни заболявания.

След редица консултативни прегледи и проучвания лекарите откриват, че пациентът е с миелит (възпаление на гръбначния мозък). " Уточняването на диагнозата стана допустимо, с помощта на ултрамодерния ядрено-магнитен резонанс, това е единственото проучване, което може да я откри “, изясни началникът на отделението доктор Росица Кръстева. В резултат е назначено съответно лекуване и малко преди коледните празници младият мъж е изписан с усъвършенстване и опция да се придвижва независимо с проходилка. Той е ориентиран за физиотерапия и рехабилитация. Възстановяването му ще продължи и в санаториум. Както стана ясно, балнеокомплексът " Медика Наречен “ е подобаващ за неговото заболяване вид.

Прогнозата за младия мъж е добра, защото установяването на диагнозата и вярното лекуване са почнали в точния момент, единствено два дни след  парезата. " При миелит е доста значимо да няма закъснение в лекуването, тъй като нервните кафези не се възвръщат. То е незабавно положение, което изисква бърза и съответна реакция “, споделя доктор Кръстева. Тя дава за образец пациент със същото заболяване, потърсил помощ в " Медика ", само че с огромно забавяне. След проучване с ЯМР той също е диагностициран с трансверзален миелит, стартирано е лекуване, само че резултатът е по-скромен в сравнение с при 40-годишния мъж.

Етиологията на възпалението на гръбначния мозък към момента не е изцяло изяснена, счита се, че е автоимунно заболяване и се отключва след вирусни, бактериални и други инфекции или различен тип стрес за организма, разяснява още началникът на отделението по Нервни заболявания.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР