Жители на Община Благоевград са депозирали подписка в Общински съвет

...
</TD
>Жители на Община Благоевград са депозирали подписка в Общински съвет
Коментари Харесай

Благоевградчани негодуват срещу знаме на Република Сърбия, поставено на ключово място в града

Жители на Община Благоевград са подали подписка в Общински съвет – Благоевград, с която желаят да бъде отстранено знамето на Република Сърбия, което е сложено пред зала " 22-ри Септември “, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков изясни, че на утрешното съвещание на локалния парламент, общинските съветници ще би трябвало да решат дали да поддържат предлагането за унищожаване на флага.

Припомняме, че през месец май тази година бе намерено Почетно консулство на Република Сърбия в Благоевград. Официалното събитие се състоя пред зала " 22-ри Септември “, в която от години се организират постоянните съвещание на Общински съвет – Благоевград, както и други значими за общината събития, включително срещи с министри и други. Още тогава паралелно до българското знаме и това на община Благоевград, стартира да се вее флага на Сърбия.

Това провокира напрежение измежду част от жителите на Благоевград, които желаеха унищожаване на знамето, Консулство в Благоевград има и някогашната руска република Казахстан.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР