Изграждането на Южен обходен колектор по Александър Стамболийски ще

...
</TD
> Изграждането на Южен обходен колектор по Александър Стамболийски ще
Коментари Харесай

Големи неудобства се задават за живеещите в Кючука

Изграждането на Южен обходен колектор по " Александър Стамболийски " ще сътвори съществени неудобства на жителите. Булевардът ще бъде затворен, с цел да се положат тръбите за отпадни води. Едновременно с това там ще се направи магистрален тръбопровод, както и газова тръба. Това заяви представителят на ВиК - Пловдив инж. Антон Гълъбов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Новият тръбопровод ще бъде с диаметър Ф500, чугунен, ще се вдигне с половин атмосфера в този момент съществуващото налягане, което ще докара до по-нормално налягане за регион " Южен " и кв. " Коматево ". 

Работата по бул. " Александър Стамболийски "  ще се извършва на два стадия - единият е от кръстовището на ул. " Модър " с " Коматевско шосе " на запад, другият е от пандиза в западна посока. Това се прави за да не се затваря изцяло целият бул. през зимата. През лятото обаче ще има цялостно затваряне, изясни инж. Гълъбов. 

Трасето на Южния обходен колектор стартира от " Пещерско шосе ", минава през улица " Царевец ", в локалните платна на пробива " Модър-Царевец ", улица " Модър ", бул. " Александър Стамболийски ", ул. " Нестор Абаджиев " в ж. р. " Тракия " и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбата ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър. 

Най-напред ще се работи в сектора към пробива " Модър-Царевец " и се чака дейностите да бъдат приключени в границите на два-три месеца. Едва стартирането на придвижването по въпросния пробив ще се премине към поетапното затваряне на бул. " Александър Стамболийски ". 

Крайният период за привършване на обекта е пролетта на 2024 г. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР