И тази година МФФ Фолклорен извор“ в село Царевец се

...
</TD
>И тази година МФФ Фолклорен извор“ в село Царевец се
Коментари Харесай

Ансамбъл Седенчица от град Пловдив вдигна на крака публиката на фестивала в село Царевец

И тази година МФФ " Фолклорен извор “ в село Царевец се погрижи за своята аудитория, като провежда вълнуващи концертни вечери с гост-изпълнители от страната и чужбина, оповестиха от пресцентъра на община Свищов. Кметът на Свищов и ръководител на фестивала Генчо Генчев още веднъж акцентира, че точно фолклорът е мостът сред народите, който сплотява хората и ги сплотява.

Във втората концертна вечер, дружно с Градски хор Щип 2019, от Северна Македония и фолклорна група   " Мангларес “, от Колумбия, гост-изпълнители бяха отбор " Седенчица “ от град Пловдив, които покориха сърцата на публиката и обраха всички аплодисменти.

Многопластовата концертна вечер сервира на публиката разнородни страсти, които започнаха с колоритните танцови и музикални осъществявания на групата от Колумбия, които омаяха публиката с детонация от цветове и горещи ритми. След тях, гостите от прилежаща Северна Македония изпяха песни еднообразно близки на сърцата и на двете страни, а за край отбор " Седенчица “ от град Пловдив завладя сърцата на всички присъстващи. Слънчевите и сърцати младежи танцуваха с невероятна сила и заряд, които предадоха на публиката, а на край тя справедливо ги приветства на крайници.

Д-р Генчо Генчев сервира на всяка една от групите златна грамота за присъединяване в концертните вечери на фестивала и почетен плакет, като израз на признателност. Разбира се, не бяха пропуснати и дамите, за които имаше пъстри кошници с цветя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР