Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив, не подкрепи

...
</TD
>Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив, не подкрепи
Коментари Харесай

Йордан Илиев, ГЕРБ: Има решение парцелът под Партийния дом да е за опера. Сметките на общината за саниране на сградата са съмнителни

Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив, не поддържа предлагането на общината да кандидатства със постройката на някогашния партиен дом по план " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт " по Плана за възобновяване и резистентност. Причината – парцелът е гласуван за постройка на операта и има подозрения, че сумата в предлагането не дава отговор на действителните разноски.

Председателят на групата на ГЕРБ в изявлението си напомни, че през 2015 година след извършена процедура по Закон за обществените поръчки е осъществено цялостно градивно проучване на постройката на някогашния партиен дом, основаване на строителна документи, разбор на ограниченията за енергийна успеваемост. Стойността на процедурата бе 65 хиляди лв., а компанията, която го извърши, е софийската " Йода конуслт ".

На 09.02.2016 година е импортиран техническият паспорт на постройката, в който са отразени нужните ограничения за укрепването й. По информация от медиите цената, нужна единствено за дейностите по укрепването и превеждането към настоящите правила на постройката, са в размер на 7 млн. лева без Данък добавена стойност към 2016-та година.

акцентира, че преди пет години - на 02.08.2018 година Общински съвет – Пловдив, приема с 27 гласа " за ", 15 " срещу " и 3 " въздържал се " решение, с което дефинира парцелът под постройката на някогашния партиен дом да бъде даден за изграждане на сграда-център за музикално-сценично изкуство.

Пак по това време Община Пловдив подписва съглашение със притежателите за даване на еквивалентни офис площи при предприемане на дейности по унищожаване на постройката на партийния дом.

" Внесеното от зам.-кмета Райчев предложение гласи, че всички разноски, посочени като неотложни ограничения за осъществяване, заложени в техническия план на постройката, както и ограничения за обезпечаване на налична среда, според член 2 ал.2 от Наредбата, са на обща стойност 1 294 000 лв. с Данък добавена стойност. Това е сума, за която имаме мощни подозрения, че дава отговор на действителните разноски по привеждане на постройката към актуалните земетръсни правила.

Политическа партия ГЕРБ има поредна политика през годините по отношение на мястото и функционалното предопределение на тази постройка. Политика, прилагана в съответни дейности и решения на Общинския съвет.

Препоръчваме на Община Пловдив да предложи различен план, подобаващ за кандидатстване по процедура BG-RRP-4.020, който ще получи нашата поддръжка ", съобщи в претекстовете за решението на групата на ГЕРБ ръководителят й.

Точката не получи поддръжка и от общински съветници от други групи и не бе призната, така не събра нужните гласове.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР