Готова е предварителната фитосанитарна оценка на растителността на остров Адата

...
</TD
>Готова е предварителната фитосанитарна оценка на растителността на остров Адата
Коментари Харесай

Готова е фитосанитарната оценка на ландшафтни архитекти за остров Адата

Готова е предварителната фитосанитарна оценка на растителността на остров Адата в Пловдив, направената по отношение на желанието на притежателите на острова да облагородят пространството и да намерят. Тази година за последно водното оборудването работи в регион " Тракия “.

Пловдивският вложител и притежател на увеселителния плаж Ангел Куков разгласи желанията си да го реалокира, като наред с това обнови напълно концепцията за визията му. Идеята е на Адата да се направи аквапарк в паркова среда, която ще бъде подобаваща за атракции, релакс и отмора. Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. " Марица “.

Във връзка с желанията на вложителя за Адата е бил направен отчет от ландшафтни архитекти, обследвали положението на растителността, която вирее на острова. Ландшафтният проектант Катерина Узунова, която е подписала отчета дружно с ланд. арх. Славка Цочева, означи, че са били ангажирани да изготвят подробна фитосанитарна оценка на дървесната растителност с дебелината на ствола на 1,20 м, над 15 см.

На база тяхното мнение се чака да бъдат разположени бъдещите уреди по метод, по който да се впишат измежду дърветата, а не да се разчисти терена и след това. Те се срещат най-вече по периферията на масива, само че отвън границите на парцелите – по бреговата линия.

Припомняме, че съгласно входирания за утвърждение в община Пловдив Подробен организационен проект ще да се резервира оптимално растителността. Инвеститорът към този момент е заявявал, че има намерение водните атракции да се намират посред " озеленена среда и обширна зона за отдих “.

От оценката излиза наяве, че Адата е горист най-вече от следните типове: Ясенолистен явор /Acer negundo/, Бяла акация /Robinia pseudoacacia/ и Гледичия /Gleditchia triacanthos/, които са инвазивни типове и преобладаващото им наличие в масива е в резултат на това.

Други постоянно срещани типове са Tопола /Populus sp./ и Черница /Morus alba/. Масивът се допълва от Бял бряст /Ulmus laevis/, Орех /Juglans regia/, Хартиено дърво /Broussonetia papyrifera/,единични бройки Летен дъб /Quercus robur/, Южна копривка /Celtis australis/, както и някои плодни дървета.

До този миг капиталовото желание дава поръчка да бъде изпълнено съгласно всички нормативни условия и както се случва при всички значими обекти на територията на община Пловдив, при изясненост на плановото решение се чака обществеността да бъде осведомена в елементи с него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР