Годината е такава, каквато си я направим, в чисто работен

...
</TD
>Годината е такава, каквато си я направим, в чисто работен
Коментари Харесай

Кметът на Източен: Годината е такава, каквато си я направим

" Годината е такава, каквато си я създадем, в чисто работен проект. За регион " Източен “ тя беше динамична, тъй като успяхме да създадем много неща в обществената сфера, за инфраструктурата, зелената система “ - това е обобщението на кмета на регион " Източен “ Иван Стоянов в изявление за Plovdiv24.bg .

Удовлетворен е, че е свършено всичко планувано. Единственото, което остава да се довърши при започване на новата година, са три детски площадки в кв. " Изгрев “ на ул. " Златорог “, " Лотос “ и " Преспа “ 12.

Един от акцентите в работата на районната администрация през годината е възстановяване качеството на атмосферния въздух. Данните от измервателната станция в парк " Каменица “ демонстрират, че има огромни шансове да се влезе в нормата на Европейската комисия за превишение не повече от 35 дни годишно.

" Миналата година приключихме с 47 дни превишение. Тази година се движихме доста добре, като до края на ноември имахме 29 дни с превишение, декември имахме към 3 дни и може да влезем в нормата на Европейската комисия. Това демонстрира, че политиката на региона е добра “ - счита Стоянов.

Намаляването на замърсяването се дължи на въведеното поточно придвижване в кв. " Каменица 2 “, новата поливна система в парка, премахването на калните петна, провеждането на систематични акции за нерегламентирано изгаряне на боклуци и материали, които замърсяват въздуха, залесяването на хиляди дръвчета и шубраци.

По предложение на администрацията на " Източен “ 350 декара от военните поделения в кв. " Гладно поле “ в новия Общ организационен проект са планувани за зелена система. Останалата част от терена е за смесена мултифункционална зона 2, в която са планувани две учебни заведения, детска градина, спортна инфраструктура, както и постройка за културни мероприятия.

" Мисля, че е добър Общият организационен проект с нашите оферти, които са включени. Предложенията ни напълно бяха ориентирани към увеличение на зелената система в региона, като се употребяват терени с по-големи пространства в " Столипиново “, " Изгрев “, " Каменица 2 “ и " Гладно поле “, сподели районният кмет.

През изтичащата година е осъществен извоюван от районната администрация година по-рано план за социално-икономическа интеграция на уязвими групи посредством усъвършенстван достъп до обучение, претовареност и здраве.

" По този план сме обезпечили превоз на 1200 деца и са посетили три театрални постановки в Дома на културата " Борис Христов “, а други 600 деца са посетили Римски стадион, Природонаучния музей, къща музей " Златю Бояджиев “, къща " Хиндлиян “, Исторически музей " Възраждане “. Така сме заели 1800 деца в обществения живот на града и да се срещнат с тези забележителности “ - описа Стоянов.

Най-честите проблеми, които слагат жителите на региона, са жилищните. Създадената преди години организация за постоянно заплащане на сметките има резултат, отговорностите са сведени до вероятния най-малко и сега е признато, че сметка над 200 лв. се водят огромни. Кметът даде обещание на улица " Къпина “ да се направи парк с пейки, на мястото на частната градинка, с цел да се усещат хората удобно и като вкъщи си.

Сред по-важните инфраструктурни обекти през 2023 година е свързването на " Удроу Уилсън “ и " Бъндерица “, за което има механически план. Другата значима връзка е от " Княгиня Мария Луиза “ през " Арчарица до кръговото кръстовище до някогашния " Ритон “ и за нея би трябвало да се разпореди планиране.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР