Фирма Парсек груп, която изпълнява строителните дейности по улица Даме

...
</TD
>Фирма Парсек груп, която изпълнява строителните дейности по улица Даме
Коментари Харесай

Ексклузивно: Строител на важен обект в Пловдив: Спираме работа!

Фирма " Парсек груп ", която извършва строителните действия по улица " Даме Груев " и Южния обходен колектор в сектора на пробива " Модър-Царевец ", стопира работа, научи извънредно Plovdiv24.bg

" Това отношение на общината към нас ни демотивира. Щял да скапва контракта (б.а. - заместник-кметът оповестява за такава ). Може да скапе контракта за цивилен брак с жена си, само че не може да скапе контракта с нас " - разяснява шефът Бончо Бонев.

Строителят недоумява за какво процедурата за избор на реализатор на събарянето на постройките, които пречат за разширението на " Даме Груев ", не е извършена още предишния ноември, когато са обезпечени парите в общинския бюджет.

" Ако поръчката беше направена тогава, незабавно след излизането на правосъдното решение можеше да се пристъпи към премахването на къщите. А в този момент какво се случва? - оповестиха поръчката на 13 юни със период до 23 юни. Дори да отворят офертите на 26 юни, е нужно софтуерно време да се приготвят и съгласуват проектите за сигурност и за транспортиране на строителните боклуци. Нито Райчев, нито Язов могат да считат, математиката не им е мощната страна. Най-ранната дата за събарянето, съгласно мен, е краят на юли " - изясни Бонев.

Строителят е безапелационен, че няма да работи Пожарна охрана " Даме Груев ", до момента в който не се съборят къщите. След това ще свърши за 90 дни. Зарече се обаче, че компанията ще спре работа и по " Модър - Царевец ".

" Срокът за този обект е януари 2025 година. По график, по оферта, по техническо предложение. От общината ни помолиха да създадем първо сектора на " Модър - Царевец " и ние се съобразихме с тях - правата от " Коматевско шосе " до " Колхида " е подготвена, в този момент би трябвало да влезем под жп линията. Заради обидното отношение обаче стопираме тоя сектор " - сподели той.

Според Бонев, планирането на периодите не е най-силната страна на общината. " Защо не съблюдаваха нито един период? Не сме единствено ние, за всички строители е по този начин " - изясни той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР