е роден през 1972 г. Завършил е магистратура по

...
</TD
> е роден през 1972 г. Завършил е магистратура по
Коментари Харесай

Иван Стоянов: Изпълнил съм предизборната си програма в Източен на 100%

е роден през 1972 година Завършил е магистратура по биология в ПУ " Паисий Хилендарски ", специализирал е “Музейно дело, ботанически и зоологически градини ". Бил е в частния бранш. От 1 декември 2011 година до 2019 година е шеф на общинското дружество “Чистота " в Пловдив. На локалния избор през 2019 година е определен за кмет на регион " Източен ". Семеен, с едно дете. 

- Г-н Стоянов, приключвате мандата като областен кмет на " Източен ". Достатъчни ли ви бяха тези 4 години, с цел да свършите всичко, което бяхте възнамерявали?

- Ако е вярно планирането, 4 години са задоволителни. Ние свършихме много неща в региона. След решението да не съм към този момент областен кмет на " Източен ", получих доста позвънявания и известия от жителите на региона да благодарят за свършеното и да ми пожелаят триумф. Мое главно мото постоянно са били връзката и взаимната работа с жителите и доста от нещата, които са се случвали в региона, са точно по концепция на жителите на " Източен ". 

Радвам се, че много неща се случиха, за което благодаря и на моя екип. Ние напълно променихме визията на региона. Аз съм биолог по обучение, бил съм 8 години шеф на " Чистота " и една от главните тематики в работата беше справяне с чистотата на въздуха. Една от станциите, която мери непорочност на въздуха, е в парк " Каменица " в " Източен ". С наслада мога да споделя, че предходната година влязохме в средноевропейската норма от 35 дни годишно без превишаване на индикаторите, а тази година са 14 дни до края на септември, което значи, че до края на 2023 година ще подобрим още повече този индикатор.

Това се дължи на верните растителни типове, които се садят в региона, поливната система, която се построи в парк " Каменица ", въвеждането на посочност на придвижването, битката с нерегламентираното изгаряне на всевъзможен тип боклуци и твърди горива, ежедневния надзор. Ние непрестанно бяхме на терен със заместник-кметове и инспектори, с цел да следим. Има много сигнали, на които сме реагирали и сме предотвратили да се случат нерегламентирани действия в региона. 

Искам да благодаря на всички еколози в региона, а за инфраструктурните планове специфични благодарности да изкажа на заместник-кмета Атанас Кунчев, който в този момент е претендент за кмет на регион " Южен ". Той беше непрестанно по обектите. Много деятелен, доста трудолюбив младеж, което доста прелестно ме изненада. Заедно с това той вършеше и чисто административна работа като заместник-кмет по устройство на територията и строителство. Нямаше потребност от наемане на компании за инвеститорски контрол, тъй като той беше непрекъснато там. Дори от време на време се качваше на асфалтополагащата машина от любознание. Сигурен съм, тандемът Атанас Кунчев в " Южен " и в община Пловдив ще създадат доста за региона и ще го преобразят. 

- Вие самият ще бъдете общински консултант от " Източен ", нали по този начин?

- Дали ще съм общински консултант или ще съм в екипа на господин Димитров, ще стане ясно след изборите. Сигурен съм, че и на двете места ще бъда потребен за регион " Източен ". Нашата кандидатура, на партия ГЕРБ, за кмет на регион " Източен ", е Емил Русинов. Той е 12 години общински консултант. Благодарение на него се случиха и към този момент завършват ремонтите на улица " Жеравна " 1 и 3, както и на ул. " Босилек ", където имаше закъснение. Той може би е единственият претендент за кмет на региона, който живее в самия " Източен ", както и аз пребивавам там. 

С господин Русинов сме говорили за предизборната му стратегия и сме я създали доста амбициозна, каквато беше и моята и мога да кажа, че съм я извършил на 100 %. Разбира се, има неща за дотъкмяване, само че главното е зелената система в региона с акцент реорганизация на парк " Чайка " по сходство на парк " Каменица ". Завършване на плановете за които към този момент има механически план - " Славянска " и  " Богомил ", където ще има замяна на ВиК инсталацията, нови тротоари, осветяване, видеонаблюдение; създаване на многоетажен паркинг на ул. " Богомил " сред " Варшава " и " Месемврия " за живущите в квартал " Втора Каменица ", което ще реши огромна част от казуса с паркирането в региона по време на мач; реорганизация на ул. " Арх. Камен Петков " с два кръга на ВиК и велоалея за свързване на булевардите " Санкт Петербург " и " Мария Луиза ", защото на " Лев Толстой " не беше направена велоалея.

Имаме план за нова улица " Георги Странски ", която ще облекчи придвижването в региона на ритейл комплекса в " Източен ". Очаква се решение на Върховния административен съд, само че с господин Емил Русинов имаме спогодба с моя помощ и благодарение на администрацията тази улица да се стартира и приключи през 2024 година. 

- На процедура вие гарантирате на жителите на регион " Източен " цялостна последователност, когато господин Русинов бъде определен за областен кмет.

- Сто %. Когато господин Русинов бъде определен за областен кмет, аз ще съм 24 часа разполагаем както на него, по този начин и на всички хора в администрацията, по този начин и на всички поданици в региона и ще оказвам помощ с каквото мога - с опит, познания, рутина, с цел да се случат нещата.

Ние имаме доста значими планове в целия град. Например в " Източен " имаме 18 многофамилни здания за саниране. Това е персоналния ми ангажимент, както и на всички районни кметове от ГЕРБ. Г-н Ангел Кунчев беше компактно зад този план и с помощта на него и екипа в администрацията имаме толкоз доста здания, подадени в Министерство на регионалното развитие и чакаме ноември месец да излезе класирането. Г-н Емил Русинов е подсигурил, че ще продължи тази политика и ще докара този развой до сполучлив край. В регион " Южен " мисля, че аплайват 19 здания и господин Кунчев е директно зает да се случи санирането. 

- Район " Източен " сякаш изостава от " детската болест " на другите региони - презастрояването. В останалите има доста бурно строителство...

- Пожалени сме в действителност от тази " детска болест ". Нас ни радва, че имаме доста деца. Затова предложихме в Общия организационен проект казармите на " Гладно поле " да станат смесена мултифункционална зона, където има парк, спортни площадки, две детски градини, едно учебно заведение и дом за просвета. Паркът е голям - 280 декара, който ще е естественото зелено сърце на Пловдив и ще прави връзката сред новоизградения парк на " Богомил " и парк " Лаута ".Това може би ще е най-голямата зелена повърхност и парково пространство в града. 

Районните кметове работим в тази посока - нов парк на мястото на някогашната Гарнизонна фурна, различен план за 650 декара парково пространство зад Гребната база, в " Изгрев " и " Столипиново " сме заложили доста терени за зелени площи и паркови пространства в новия Общ организационен проект. 

- Всъщност, господин Стоянов, визията на партия ГЕРБ за Пловдив е " Зелен, чист и спретнат, пъстър със събития " град. Това импонира на вашето виждане за развиване на града - по този начин запознат съм досегашния ни диалог.

- В по-голямата си част да, само че целите ни не са единствено това. Знаете, че по време на ръководството на партия ГЕРБ Пловдив завоюва купата Европейска столица на културата. Има доста засищане на събития и в самия " Източен " - в никакъв случай не сме имали толкоз събития преди този момент. 

- Накрая, един чисто политически въпрос. Настоящият кмет беше определен с поддръжката на ГЕРБ, само че в Общинския съвет нямаше огромна поддръжка от съветниците от партията. Стигна се до обществен раздор, като Димитров напусна партията, макар че му беше поискана оставката като кмет от водача Б.Б. Може ли в този момент, от дистанцията на времето, да споделите какво провокира цялата тази обстановка? Какво се промени в връзките сред и партията?

- Аз съм го казвал и на него, ще го кажа и в този момент. Той беше определен с гласовете на ГЕРБ, само че не управляваше с ГЕРБ. Той нямаше нито един заместител от ГЕРБ, не потърси контакт и разговор с нас. Смея да настоявам, и то със самочувствие, че ние сме разбиращи, работещи и можещи. Можеше да помогнем със съвет постоянно и можеше районните кметове и Общинският съвет да работим дружно за Пловдив. Той не пожела да работи с нас.

Аз бях първият, който изиска оставката на   поради забавените поправки в регион " Източен ", дружно с моите сътрудници районни кметове. Ясно се видя, че районните кметове на ГЕРБ и общинските съветници са работещи и при най-малкия проблем не ни е боязън да желаяме оставката даже на някой, който е определен с гласовете на ГЕРБ.

След това се видя, че той не потърси ГЕРБ за съставяне на болшинство, не ни търсеше, ние към този момент престанахме не разчитахме на него и по-късно настъпи разривът. Не е член на ГЕРБ, партията се дистанцира от него.

На тези избори имаме наш претендент - господин. В негово лице виждам съидейник, който има визия за развиването на града.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

е претендент за общински консултант от Политическа партия ГЕРБ. Можете да гласувате за него с номер 7 в бюлетината за общински съветници, преференция № 103

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР