Два спектакъла на ДТ Сава Огнянов са селектирани за Друмеви

...
</TD
>Два спектакъла на ДТ Сава Огнянов са селектирани за Друмеви
Коментари Харесай

Още едно голямо постижение на Русенския драматичен театър

Два спектакъла на държавна такса " Сава Огнянов " са селектирани за Друмеви театрални празници.

Спектаклите на държавна такса " Сава Огнянов " " Крали Марко – Последната балканска легенда " и " Духът на поета " са селектирани за присъединяване в интернационалния фестивал " Друмеви театрални празници " 2024. Той се организира в Шумен сред 11 и 16 май, оповестиха от театъра .

Селекционер в направление " Преглед на спектакли " е театроведът Елена Ангелова. Тази година " Преглед на спектакли " се радва на извънредно огромен интерес - 42 спектакъла по български текстове обявиха своето предпочитание да вземат участие във форума. В направление " Авторски прочит " селекционерът Катерина Георгиева избра 5 от изпратените 20 нови текста за спектакъл, измежду които акомодации, пиеси за възрастни и пиеси за деца.

Спектакълът " Крали Марко – Последната балканска легенда " на Анастасия Събева е по една от най-интригуващите модерни български пиеси " Марко от Прилеп " на Владимир Левчев. Сценограф е Теодор Киряков, костюми Елена Нацариду, композитор Асен Аврамов, хореограф Александър Манджуков.

" Духът на поета " е по пиесата на Стефан Цанев. Това е най-новото заглавие на театъра с режисьор Ивайло Ненов, сценография и костюми Петя Боюкова и музика Пламен Мирчев – Мирона.

Фестивал " Друмеви театрални празници " се реализира с поддръжката на Министерство на Културата, Община Шумен и Съюза на артистите в България.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР