“Дооправиха улица “Радко Димитриев, видя Plovdiv24.bg. След няколко наши материала

...
</TD
>“Дооправиха улица “Радко Димитриев, видя Plovdiv24.bg. След няколко наши материала
Коментари Харесай

Дооправиха новоремонтирана улица в Пловдив, МРРБ не хареса изпълнението

“Дооправиха " улица “Радко Димитриев ", видя Plovdiv24.bg . След няколко наши материала във връзка с неточностите по реализацията на плана на една от най-дълго ремонтираните улици в града се оказа, че той не е напълно съгласно условията.

Според наши източници от ръководещия орган на Министерство на регионалното развитие не са харесали скосените тротоари и се е наложила смяна.

С просто око се вижда, че има сложена нова студена асфалтова примес тук-там, където скосеността не дава отговор на условията и планът не може да бъде признат.

Припомняме, че улица “Радко Димитриев " се забави много във времето, откакто първата копка беше направена есента, а строителите стопираха работа до привършване на зимния сезон, с цел да могат да сменят тръбите на зов мрежата и парното.

Същата корекция има и по продължението на улица “Богомил ", какъв брой обаче това ще издържи на времето е различен въпрос още повече че и в този момент се вижда, че се рони и дребни камъчета са разпилени по пътната настилка.

Всъщност, в случай че би трябвало да сме точни, дейностите на ул. “Ген. Радко Димитриев " стартират от 15 юли 2021 година, когато ЕВН пуска публично известие, че стартира полагането на нова топлопреносна мрежа. 

Два месеца по-късно започва и същинското разкопаване на кв. “Гладно поле ", за което съвсем по едно и също време бяха затворени три улици в зоната - “Лев Толстой ", “Санкт Петербург " и ул. “Ген. Радко Димитриев ". Това блокира живущите в региона и пазаруващите в огромните магазини, остави ги без обходен маршрут и настана същински безпорядък, изключително по коледно-новогодишните празници. Така и не стана ясно за какво реконструкцията на тези основни пътни артерии на стойност 12 милиона лв. би трябвало да става по едно и също време. Явно по-скоро за улеснение на строителите, в сравнение с хората.

Тогава кметът беше декларирал, че ремонтите няма да са 2-3-4 години както на “Коматевско шосе ". Скоро по-късно обаче Димитров се извини за бавната работа по ул. “Ген. Радко Димитриев ", очевидно осъзнал, че може и с по-бързи темпове да вървят строителите. Припомняме, че улица ремонтът на  “Даме Груев " също забави с една година от предвиденото
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР