Днес в Заседателната зала на ет. 2 на Областна администрация

...
</TD
>Днес в Заседателната зала на ет. 2 на Областна администрация
Коментари Харесай

Не се разбраха! ЦИК ще определи служебно кой ще отговаря за изборите в Пловдив

Днес в Заседателната зала на ет. 2 на Областна администрация – Пловдив се организираха съвещания с представители на парламентарно показаните партии и обединения по отношение на оферти за състава на Районна изборна комисия за Консултации за 16.и 17. РИК-Пловдив.

Партите по този начин и не стигнаха до консенсус. Така ЦИК ще предложи служебно ръководителите на двата управленията на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

ГЕРБ-СДС предложи Калоян Сухоруков за 16 РИК-Пловдив град, който бе предсател на миналите парламентани и локални избори. " Възраждане " обаче изненадващо предложиха Нед Златев. 

ПП-ДБ и Движение за права и свободи не желаеха ръководител, а само секретар, само че и там не се стигна до съгласие. Първите предложиха за поста Ангел Първановски, а ДПС- Васил Петров.

Единствено единомислещо се одобри предлагането броя на заместник-председателските места, да са четири на тези избори. Политическа партия " ИТН “ издигат за едно от тези места Стефан Вълчев.

Ръководните места на 17 РИК-Пловдив област също ще се дефинират от ЦИК, откакто политическите партии още веднъж не се споразумяха за постовете.

Политическите сили не реализираха единодушие за председателското място и за секретар.

За председателското място бяха препоръчани три кандидатури- Коалиция " ГЕРБ-СДС “ - предложи Янко Радунчев, който също е взел участие на предходните избори оглавявайки комисията, за Коалиция " Българска социалистическа партия за България “ - предлагането е Ваня Костадинова а от Политическа партия “Възраждане “ предложиха Петя Генова.

До консенсус не се стигна и за секретарското място, там кандидатурите са две от Коалиция “ Продължаваме Промяната-Демократична България “ предложиха за поста Стоян Мемцов, а от Политическа партия “ Движение за права и свободи “- Радина Петрова.

Спор нямаше само за броя на заместник-председателските места. Нямаше и несъгласие за заместник-председателските място на Политическа партия " ИТН “ тяхната кандидатура е Янко Тричков.

След като политическите сили не се споразумяха за управленията на двете изборни комисии документите ще бъдат окомплектовани и изпратени в ЦИК за взимане на дефинитивно решение за състава на 16 и 17 РИК.

Комисиите и в двата изборни региона са формирани от общо 17 членове - като управителните места са шест - ръководител, четирима заместници и един секретар, а останалите 11 са членове. Задължителното изискване на закона е членовете на управлението да са от разнообразни политически сили.

Според резултатите от последните избори и на база решение на ЦИК местата са разпределени по следния метод и за двете РИК - 5 места за Коалиция " ГЕРБ-СДС “, 4 места за Коалиция " Продължаваме промяната “, по 3 места за Политическа партия " Движение за права и свободи “, 2 места за Политическа партия " Възраждане “ и  Коалиция " Българска социалистическа партия за България “, и 1 място за Политическа партия " ИТН “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР