Днес в Областна администрация Пловдив съвместно заседава Областен оперативен щаб,

...
</TD
>Днес в Областна администрация Пловдив съвместно заседава Областен оперативен щаб,
Коментари Харесай

РЗИ Пловдив: Засега грипна ваканция няма да има

Днес в Областна администрация Пловдив взаимно заседава Областен действен щаб, настоящ към Областния шеф на област Пловдив и Областен действен щаб към РЗИ Пловдив по отношение на нуждата от противопоставяне на епидемии на територията на Област Пловдив.

Председател на щаба е – Областен шеф на област Пловдив. Директорът на РЗИ Пловдив доктор  представи общата картина на заболеваемостта в Пловдивска  област,  която все още е 17%.

Щабът реши да бъдат оповестени противоепидемични ограничения в Пловдив и региона, които да влязат в действие от идната седмица, т.е. от 22 до 28 януари т.г., в това число.

" Засега грипна почивка няма да има, обстановката се следи всекидневно. Ще бъдат отсрочени профилактичните прегледи за деца и дами, ограниченията ще включват още отсрочване на наложителните по календар имунизации от общопрактикуващите лекари, ограничение на свижданията в лечебни заведения и домове за остарели хора, засилен филтър в детските и образователни заведения с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата и други Броят на отсъстващите възпитаници към момента не е обезпокоителен, макар че набелязва ритъм на повишение.

Ние ще продължим да следим тези данни и в случай че има смяна в обстановката постоянно сме подготвени да свикаме щаба още веднъж и да увеличим или респективно да понижим ограниченията, които през днешния ден ще оформим в Заповед и ще съгласуваме с Главния държавен здравен контрольор “ – обясни доктор.

Очаква се до края на работния ден заповедта да бъде обществено оповестена на интернет страницата на РЗИ Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР