Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 19-годишните Борислав и

...
</TD
>Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 19-годишните Борислав и
Коментари Харесай

Тъмни облаци надвиснаха над близнаците след убийството в Цалапица

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 19-годишните Борислав и Валентин Динкови. Те са предадени на съд за това, че на 20.07.2023 година – 21.07.2023 година, в Цалапица, в съучастничество като причинители, са спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 година, направил на 20.07.2023 година в с. Цалапица съзнателно ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене посредством обезпечаване на средства и транспорт и прикриване на следите от осъщественото действие.

Обвиняемите не са се споразумели с Бизюрев за тези си дейности преди осъществяване на самото действие. Престъплението е квалифицирано по член 294, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. 

Двамата обвинени са с взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по импортирания обвинителен акт.  

Разследването във връзка с Бизюрев продължава за осъществено ликвидиране, квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателния кодекс под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която все още няма данни да е изпълнена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР