Днес експерт на Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
</TD
>Днес експерт на Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност

Днес специалист на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) организира три следващи открити урока с децата от първите класове на Иновативно екоучилище ОУ " Елин Пелин “ – Пловдив. Това беше първа просветителна екоинициатива за малчуганите, които едвам преди седмица пристъпиха учебния предел.

Под формата на приказка те научиха за какво е за предпочитане да се движат в града пешком, с велосипед, с публичен превоз и какви са изгодите за тях и за природата, в случай че изберат дейната подвижност пред потреблението на коли – по-здравословно е, пестят сила, не замърсяват въздуха, понижават шума в градската среда.

Урокът приключи с показване на главните правила за безвредно придвижване на пътя и препоръки за вярното им държание като пешеходци. Децата бяха посъветвани да не не помнят да се оглеждат деликатно, даже когато пресичат на пешеходна пътека и научиха по какъв начин да пресичат, в случай че са с колело, какъв брой рискови могат да са няколко секунди с взор в телефона и за риска да не чуеш приближаващата кола, в случай че слушаш мощна музика на улицата.

Събитието се организира в Европейската седмица на подвижността 16 - 22 септември, както и по случай оповестяването от Министерството на вътрешните работи на 20 септември за Ден без починали на пътя и присъединението на страната ни към Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР