Днес, 28 февруари, от 19.00 часа Моста на Бургас ще

...
</TD
>Днес, 28 февруари, от 19.00 часа Моста на Бургас ще
Коментари Харесай

Осветяват Моста в различни цветове в знак на съпричастност с хората с редки болести

Днес, 28 февруари, от 19.00 часа Моста на Бургас ще бъде осветлен в разнообразни цветове в символ на съпричастност с хората с редки заболявания и интернационалния ден на редките заболявания – 29 февруари. Цветовете символизират другите редки болести, а самодейността се организира за повторно и се организира от Община Бургас, Алианс на хора с редки заболявания и Сдружение " Национална пациентска организация “.

Кампанията се организира благодарение на Асоциацията на студентите-медици в България – Бургас и поддръжката на Национална асоциация на пациентите с недостиг на растежен хормон в партньорство с Университет " Проф. доктор Асен Златаров “, Община Бургас и " Бургасбус “ ЕООД за следващ път ще отбележим Международния ден на редките заболявания.

Преди да бъде осветлен Моста в разнообразни цветове, в 12.30 часа във фоайето на Медицинския корпус на Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ галерия " Отвъд заболяването “ ще Ви запознае с пациенти с разнообразни редки болести, които са застанали пред обектива, с цел да споделят своята история и покажат своята мощ и хубост, макар страданието. Бъдещите лекари ще подарят мартенички с обръщение – " Аз поддържам хората с редки заболявания! “.

От 12.45 ч. в двора на Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ студентите ще засадят рядко срещаното ягодово дърво.

Точно в 13.00 часа в символ на взаимност към милионите заболели по света, присъстващите ще се включат в всеобщото повдигане на ръце, което се реализира едновременно в цяла Европа. В небето ще бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите типове редки заболявания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР