Дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна

...
</TD
>Дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна
Коментари Харесай

Дете от Бургас в критично състояние бе транспортирано със Спартан

Дете на 6 години в сериозно положение, с остра вирусна зараза (грип А, преболедувало скарлатина), беше превозено със аероплан " Спартан “ от Бургас до София, заяви Министерство на здравеопазването. 

Ето какво още написа в известието на Министерство на здравеопазването: Искане за осъществяване на консултация и реанимационен трансфер публично постъпи в Министерството на здравеопазването през днешния ден, рано сутринта, от УМБАЛ – Бургас.

Министърът на опазването на здравето доктор е известен за случая късно през вчерашния ден, като незабавно координира опцията за реализирането на полета с министъра на защитата. Още през вчерашния ден беше осъществено и сформирането на медицински екип, който да извърши авиомедицинската задача. След голям брой диалози с медицинските екипи на УМБАЛ – Бургас, СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев “, УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов “, Военномедицинска академия, центровете за незабавна здравна помощ в Бургас и София беше решено консултацията на детето да бъде осъществена в УМБАЛ – Бургас от реанимационен екип на " Пирогов “, който след оценка на клиничното положение да реши опцията за превозване. 

Самолетът " Спартан “ излетя в 9:30 ч. от летище " Враждебна “ с реанимационен екип от УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов “ в състав: доцент доктор Богдан Младенов, началник на екипа и шеф Клиника по детска анестезиология и интензивно лекуване, доктор Пламена Христова, Любка Чалева, здравна сестра, и Цветелина Иванова, здравна сестра-бордна от екипа по авиомедицинска евакуация на ВМА.

Малко след 13:30 ч. самолетът кацна на летище " Враждебна “. Към момента детето е приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на " Пирогов “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР