Читателка на Plovdiv24.bg реши да сигнализира в редкацията ни

...
</TD
> Читателка на Plovdiv24.bg реши да сигнализира в редкацията ни
Коментари Харесай

Сигнал: Всичко останало сме си оправили, до телефоните на хората опряхме

Читателка на Plovdiv24.bg реши да алармира в редкацията ни за проблем и неприятно отношение на чиновниците от градския превоз в Пловдив. По думите ѝ тя е получила незаслужена забележка. Ето и нейният обстоен роман:

Здравейте уважаеми дами и господа!

" Европейци сме ний, но все недотам ", написа Алеко Константинов в своето произведение " Бай Ганьо "...

23.09.2023, събота, спирката е на обръщалото в " Смирненски ". Часът е към 11.20... очаквам 12. Докъм 11.50 чаках, е, пристигна, страховит превоз си имаме. Междувременно приказвам по телефона, качвам се, лелята ме таксува, потегляме.

Времето в тая горещина като че ли е спряло, може да са икономисвали от климатици, знам ли ги, беше си топло. Аз не преставам да приказвам напълно дискретно, като смятам, че по този метод не нарушавам публичния ред, не подготвям към ПТП, в случай че не се намирам тъкмо зад водача и приказвам с високоговорител и самата аз се надвиквам с него.

Всъщност не, седнала съм на местата пред така наречен втора врата, надалеч от водач и кондукторка. Нито подвигам звук, нито тормозя хората, тъй като съм постоянен пасажер на превоза и знам какво е противоположното... Стигаме до спирката на Иконома, водачът отваря вратите за пасажерите. Но и излиза от кабината, с цел да ми направи забележка и то сериозна, все едно съм в началното учебно заведение, че приказвам, имало знаци.

" Откакто си се качила не си го оставила тоя телефон, има си знак, че е неразрешено "... дебело наблягам това е 12, не е библиотека, аероплан, съд или каквото и да е такова място, където в действителност не трябва да го правиш, а аз съм дискретна, не преча... Една госпожа взе да приглася, че било неразрешено лелята с билетите - също, имало знаци, които аз не съм гледала, а в действителност тази образна сигнализация е последното нещо, което бих видяла, дори не помня къде я бяха лепнали...

В цяла Европа също било по този начин, неразрешено било, оставам на Вас да кажете дали са прави, тъй като аз ревизирах и не, не е неразрешено, най-малко тук в България. Забранено е, в случай че приказваш на високоговорител, свириш на музикални принадлежности и/или пречиш на хората. Или караш автобуса... за водачите е неразрешено, само че те си приказват.

Идеята ми не е да се заяждам с сътрудника от 12, очевидно не му е ден и специалността не му е лесна, дори и вас не желая да се заяждам, всеки носи своя кръст, обаче алкохолиците, наркоманите и хората с проблеми ще продължат да тормозят пасажерите, само че там никой нищо.

Аз ще спра, само че тогава, когато: хората спрат да пресичат не на зеленото дребосъче на светофара и не на зебрата, когато престанат да хвърлят отпадъци на всички места, само че не и в кошчето, когато спрат да чупят и къртят всичко, купено от нашите налози, когато имаме естествен градски превоз с чисти и приятни коли и постоянно и комфортно разписание, когато успеем да се цивилизоваме, най-малко малко.

Дотогава ще си нося листа с наредбата за публичния ред и ще си приказвам по телефона. Та по тази причина писах " Европейци сме ний, но все недотам ", всичко останало сме си оправили, до телефоните на хората опряхме. 

Моля, кажете права ли съм...
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР