Читатели на Plovdiv24.bg питат кога ще бъде въведена в експлоатация

...
</TD
>Читатели на Plovdiv24.bg питат кога ще бъде въведена в експлоатация
Коментари Харесай

Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!

Читатели на Plovdiv24.bg питат по кое време ще бъде въведена в употреба. Ето какво ни написаха те:

" През декември месец беше направено едно бутафорно разкриване на въпросната детска градина при изискване, че е още необзаведена. Гръмко се съобщи, че децата ще постъпят в нея през януари 2024 година което няма по какъв начин да се случи. Децата не престават да посещават филиалите на " Цар Борис III Обединител ", където изискванията от години не са подобаващи за развъждане на дребни деца, а във филиала на ул. " Лъджене " има новоприети деца в преустроен в образователна стая физкултурен салон, които също чакат действителното разкриване на новата постройка.

На нас, родителите, ни пристигна към този момент малко допълнително това разтакаване и очакване. Първо се забави градежа, след това имаше комплицирани публични поръчки, в този момент имаме разкриване на една градина, която не е подготвена, а децата ни се отглеждат в несъответствуващи условия, с вярата да стъпят в новата постройка.

Моля ви като уважавана медия да потърсите отговора на въпроса: Кога децата ще стартират да посещават ДГ " Каменица " на ул. " Богомил "?

Plovdiv24.bg потърси информация първо от районния кмет.

Той сподели, че обзавеждането е приключено, трябва да мине решение на Общинския съвет, което да касае и трите нови детски градини - тази в " Южен ", и тази в " Тракия ", след което да бъдат регистрирани в способените институции и да се разгласи банкет. Има административни периоди и процедури и преди тях няма по какъв начин децата да бъдат пуснати в постройките. Органите, които записват качеството на образованието би трябвало да дадат съответните позволения. Трябва също по този начин и решение на Общинския съвет за разкриване на групите, по какъв брой да бъдат те във всяка градина. 

" Само община Пловдив може да отговори тъкмо за съответните периоди и процедури и да каже по кое време ще бъде разгласен банкет и в трите детски градини в съответните региони. Трите градини бяха издигнати по Оперативна програма " Региони в напредък " и сега и трите са в една и съща процедура ", добави. 

Очаквайте и отговора на община Пловдив!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР