Читател на Plovdiv24.bg сигнализира, че на Голямоконарско шосе няма строителни

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg сигнализира, че на Голямоконарско шосе няма строителни
Коментари Харесай

Спря работата на Голямоконарско шосе?

Читател на Plovdiv24.bg алармира, че на " Голямоконарско шосе " няма строителни машини и от известно време на обекта не се работи. Според кмета на регион " Северен " тази обстановката е от месец, за което е уведомил кмета на града. 

" Будните жители видяха ли, когато работехме в събота и неделя? Следващата събота и неделя отново ще работим. Ще видят ли това? " - реагира на сигнала инж. Паун Иванов, шеф на компания " Иса 2000 ", която прави реконструкцията и разширението на " Голямоконарско шосе ". 

Иванов удостовери, че сега не се работи, само че повода е значимият за мюсюлманите месец Рамазан. Още в понеделник строителите се връщат на обекта, а почивните дни ще бъдат отработени. 

На обекта към този момент са направени каналните мрежи за слаботокови и силнотокови проводници. Предстои да се изградят нови шахти за EVN. Двата водопровода са подготвени на 70%. Една трета от стълбовете около шосето също са подготвени и би трябвало единствено да се изправят, а на тротоарите даже към този момент са изправени, изброи свършеното инж. Иванов. 

Планирано е доникъде на месец юли да се постави пътната поставка, а до един месец да стартира самото асфалтиране. 

. Строителните действия се правят от бул. " Дунав " до землищната граница с община " Марица ". 

Пътят е с дължина 1.4 километра, а широчината на лентите се резервира и остава в същия габарит. Освен подмяната на всички подземни връзки и ВиК съоръжения и ново улично осветяване, ще има велоалея и тротоари. Предвижда се озеленяване с нови над 400 дървета от разнообразни типове, като единствено чинарите са над 300, както и напоителна система. В плана е заложено да се създадат две кръгови кръстовища.

Срокът на осъществяване по контракт е 650 дни, към 2 години. Средствата за строително-монтажните работи са в размер на 18 милиона лв., обезпечени от страната.

Проектът е до община " Марица ", оттова нататък те би трябвало да създадат отчуждаване на парцели на тяхна територия до автомагистралата и по-късно ще стартира реализацията на втория стадий.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР