България ще получи 100 милиона данък печалба от рафинерията Лукойл

...
</TD
>България ще получи 100 милиона данък печалба от рафинерията Лукойл
Коментари Харесай

България ще получи 100 милиона данък печалба от Лукойл Нефтохим

България ще получи 100 милиона налог облага от рафинерията " Лукойл Нефтохим "  още през тази седмица, без значение от новите условия по дерогацията за страната ни, постановяващи остатъчните артикули от нефтопреработката да могат да се продвават само в Украйна.

Това съобщи финансовият министър, която показа изследване за настройките на жителите и бизнеса във връзка с идното приемане на еврото.

" Няма смяна в позицията на " Лукойл ", чакаме през тази седмица да бъдат преведени като авансов налог свръхпечалба до 100 милиона лв. ", удостовери тя.

Основният проблем с получената от страната ни дерогация, подложен както от " Лукойл ", по този начин и от служебното държавно управление, е къде да бъде пласирана остатъчната продукция от модифицирания петрол, след като бензинът и дизелът се пласират на родния и европейския пазар. Въпросните артикули като мазут, газьол и други са неразрешени за потребление в ЕС поради екологични ограничавания, а от " Лукойл " са безапелационни - при възбрана за експорт на въпросните артикули складовите потенциали бързо ще се запълнят и рафинерията ще спре да работи.

Припомняме, с деветия пакет наказания, които Европейски Съюз наложи на Русия, влиза като изискване българската рафинерия на " Лукойл " да резервира опцията да продава петролни артикули, произведени в България за Украйна, до момента в който продажбите за Европейски Съюз и трети страни ще бъдат неразрешени. Именно износът бе подложен преди месец като изискване рафинерията да продължи да работи. 

Българското държавно управление вече даде три месеца отстрочка - до 5 март 2023 година, в възбраната за експорт на петролни артикули за " Лукойл ", която произтича от глобите. Властите убеждаваха повече от месец, че в действителност с дерогацията " Лукойл " има право да изнася петролни артикули, макар че нееднократно бяха опровергавани от представители на Европейската комисия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР