Творческо предизвикателство за писане получиха в самия край на училището

...
Творческо предизвикателство за писане получиха в самия край на училището
Коментари Харесай

Варненец с благороден жест към бъдещи абитуриенти

Творческо предизвикателство за писане получиха в самия завършек на учебното заведение зрелостниците на варненското Средно учебно заведение с езиково образование (СУЕО) " Александър С. Пушкин ". Бивш ученик подари сума за награден фонд на конкурс за есе на тема  " Личността, която ме въодушевява “, като единственото му предпочитание е било да бъде проведен за бъдещите зрелостници. Предизвикателството приема съвсем половината от Випуск`2024-та – 40 зрелостници пишат по тематиката. Това описа за Радио Варна заместник-директорът по образователната активност и учител по история Мартин Вълчев.

Повечето младежи писаха за хора от своето семейство, а носителката на първа премия 300 лева Анна Атанасова споделя в есето си за своя дядо като подстрекател и образец за нея. Втората премия 200 лева е за Даяна Монева, а третата - 100 лева за Деница Георгиева. Награждаването ще се случи през днешния ден, 10 май, от 12.20 часа като част от тържеството по изпращане на Випуск`2024-та. Журито, определило спечелилите, е: преподавателите българисти Наталия Николова и Нели Янкова и Димана Петрова, учител по философия. Най-вероятно следващата година състезанието ще има второ издание, разкри Вълчев.

Този конкурс стана част от поредицата специфични събития в юбилейната за Средно учебно заведение с езиково обучение(СУЕО) " Александър С. Пушкин " година – 50 години от началото. По този мотив беше сниман филм за учебното заведение, в който своите истории от учебно заведение, мемоари и пожелания в специфични видео изявленията разказаха златното момиче от Токио-2020 Симона Дянкова, музикантът и певец Тино, актьорите Ина Добрева и Никола Мутафов. Известно като " Руското “, през днешния ден учебното заведение дава опция за асимилиране и на четири западноевропейски езика - британски, немски, френски и италиански. В момента там се обучават над 1 500 възпитаници от първи до дванайсети клас. От началото на календарната 2024-та година доста някогашни ученици и преподаватели започнаха да се събират и обменят фотоси, документи и персонални мемоари от времето на пребиваването им в учебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР