Апелативен съд – Пловдив уважи протеста на прокуратурата и отмени

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив уважи протеста на прокуратурата и отмени
Коментари Харесай

В Пловдив порязаха бизнесмен заради много наркотици

Апелативен съд – Пловдив почете митинга на прокуратурата и анулира изменената от Хасковския областен съд мярка за неотклонение " домакински арест “ на обвинявания за контрабанда и държане, за разпространяване на опиати, предприемач Марио М. и му остави мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Марио М. е арестуван при акция на ГДБОП на автомагистрала " Тракия “ покрай Ихтиман на 11.02.2022г. и упрекнат, че дружно със съучастници, е пренесъл контрабандно през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “ от Турция в България близо 9.5 кг хероин на стойност 848 996 лв.. Наркотикът е в огромно количество и е бил укрит в специфичен тайник в предното табло на единия автомобил, с който пътували обвинените.

Пловдивският апелативен съд, откакто проучва събраните досега доказателства, направените експертизи, разпити на очевидци, дейното присъединяване на Марио М. в разкритата незаконна скица за контрабанда, държане на опиати за разпространяване, както и огромното количество конфискувано вещество, тежките санкции планувани за тези обвинявания, а точно отнемане от независимост от 15 до 20 годни и санкция от 200 000 до 300 000 лв., реши, че единствената съответна мярка в този проблем е " задържане под стража “.

Относно аргумента на отбраната за дългия интервал от 9 месеца от задържането на Марио М. до момента, съдът отговори, че оптималният позволен период на задържане по тези обвинявания е година и половина. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР