Абитуриенти от пловдивската ПГАСГ “Арх. Камен Петков поканиха с кръшно

...
</TD
>Абитуриенти от пловдивската ПГАСГ “Арх. Камен Петков поканиха с кръшно
Коментари Харесай

Абитуриенти от Пловдив показаха на всички как се прави

Абитуриенти от пловдивската ПГАСГ “Арх. Камен Петков " поканиха с кръшно българско хоро класната си да отиде с тях на бала им.

Идеята била на няколко девойки от 12-ти " З “ клас. Те се обърнали към танцов клуб " PostArt “ в Пловдив и помолили хореографа Марио Посталов, основател на танцовия клуб, да им помогне с организацията и част от костюмите.

Междувременно 21 дамски носии са предоставени за случая от танцов състав " Веселие “ в село Православен и танцов състав " Евридика “ в село Градина с началник Донка Тодорова.

Така преди няколко дни, нагиздени с национални носии, под звуците на гайди и родопска национална ария, момчетата и девойките разпънаха транспарант в двора на учебното заведение с надпис: " Госпожо Костадинова ще дойдете ли с на на бала? “.

С димки в цветовете на националното знаме и голям букет цветя, зрелостниците заедно попитаха класната си Петя Костадинова ще ги придружи ли на най-знаменателното събитие в живота им, а тя отговори утвърдително. А по-късно се хвана на хорото с тях.

Накрая зрелостниците отброиха от 1 до 12, колкото са годините, прекарани от тях в учебно заведение.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР