34 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото

...
</TD
>34 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото
Коментари Харесай

Ще плащат ли благоевградчани по-високи данъци и такси, решението става ясно утре

34 точки са включени в предварителния дневен ред на идното последно съвещание на Общински съвет – Благоевград за 2023 година, съобщи кореспондент на " Фокус “. Сесията ще стартира с полагане на клетва от нов общински консултант от листата на КП Продължаваме промяната – Демократична България. Крум Стоилов влиза в локалния парламент на мястото на Станислав Кимчев, който вместо общински консултант, ще стане заместник-кмет с сектор просвета и спорт.

Утре се чака да бъдат взети няколко доста значими решения, които към този момент провокираха съществени диспути измежду обществеността. Те касаят оферти на кмета на Община Благоевград за повишение цените на таксите и налозите.

Председателят на Общински съвет разяснява по време на конференция, че поддържа направените оферти, тъй като от показаните планове по време на комисиите към локалния парламент станало ясно, че има сериозна нужда от смяна. По думите му решенията, които на следващия ден ще би трябвало да вземат локалните парламентаристи по никакъв начин не са леки, а тематиката и дебатите, които предстоят в зала са доста отворени за популизъм.

Той изясни, че от години сумите, които Община Благоевград заплаща за непорочност надвишават приходите, които се събират от жителите и бизнеса под формата на такса " Смет “. Това постанова дофинансиране, което не разрешава да се отпускат средства за други действия, както и за възстановяване на градската среда.

" Дано на следващия ден да се изговорят нещата такива, каквито са, само че най-важното е всички да си отговорим на въпросите дали желаеме по-добра улична инфраструктура, по-добри детски градини, по-добро осветяване, по-голяма непорочност “, разясни.

Той разяснява, че доста положително усещане му е направило това, че за първи път кмет на община застава с лицето си зад предлагането за повишение на таксите и налозите, а не трансферира напълно отговорността върху Общински съвет, както са правили огромна част от предшествениците на.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР