134 магистър-фармацевти от Медицински университет – Пловдив ще получат дипломите

...
</TD
>134 магистър-фармацевти от Медицински университет – Пловдив ще получат дипломите
Коментари Харесай

МУ Пловдив дипломира 134 магистър-фармацевти

134 магистър-фармацевти от Медицински университет – Пловдив ще получат дипломите си на тържествена гала на 17 април в зала " България “ на Международния панаир. 14 от тях са чужденци или с двойно поданство. Началото на промоцията на 16-ия випуск на Фармацевтичния факултет е 11 часа. С отличен триумф от следването и държавните изпити са шестима студенти. 

Сред тях е и първенецът на випуска Михаела Попова, чийто триумф от образованието е 5,92, а от държавните изпити – 6,00. Михаела бе измежду петимата млади учени, определени да показват България на 72-ата среща с Нобелови лауреати по физиология и медицина в Линдау (Германия) през декември 2022 година В интернационалното събитие, което се организира от 1951 година, участваха 40 носители на най-престижното отличие за просвета и над 600 надарени млади учени от целия свят.

Всеки участник може да се включи в срещите единствено един път, само че остава непрекъснат член на мрежата на възпитаниците на Линдау и дипломат на научния разговор. Именно Германия избира, с цел да продължи образованието и научната си кариера отличничката на випуска. В момента тя изследва кой университет да избере за докторантурата си, която ще е в региона на биохимията. 

Водещ на тържествената промоция ще е доцент Диана Карчева-Бахчеванска, дф, а промотор -  дългогодишният учител проф. доктор Людмил Пейчев, дм, мзм.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР