Тази зима сме потърпевши на грип с щам Хонг Конг.

...
Тази зима сме потърпевши на грип с щам Хонг Конг.
Коментари Харесай

Новият грип, щам „ Хонг Конг“ - какви са скритите опасности и как да се предпазим?

Тази зима сме пострадали на грип с вариант „ Хонг Конг ”. Тъй като той не е върлувал към този момент десетина години, имунният отговор към него е слаб. Затова той прати децата във почивка толкоз дълго и хиляди хора усетиха силата му.

Ваксинирането при дейна зараза не е ефикасно, тъй като са нужни 20 дни, с цел да се сътвори имунен отговор от страна на организма. За съпоставяне, към така наречен „ свински ” грип имаме построен имунитет.

, дава няколко съвета какво да вършим при грипна зараза:

Проветрявайте постоянно пространствата, изключително в случай че в тях се събират огромни групи хора или в случай че в тях е имало заболели хора.

Измивайте подробно ръцете си, ползвайте антибактериални средства – кърпички, гелове и сапуни.

Отбягвайте близки контакти с хора, не ползвайте непознати персонални движимости. Хора в рискови групи са по-възрастните хора, децата и хронично болните. Заразяването става посредством кихане, кашляне, говорене, дишане – стойте по-далеч от сходен контакт.

“Не се самолекувайте, а посетете експерт ”

Грипът „ Хонг Конг ” е с доста къс инкубационен интервал и се развива доста бързо. Симптомите стартират да се демонстрират сред 10-12 до 24 часа от момента на заразяването. Затова времето за реакция е доста малко и всяко самолечение крие големи опасности, на които лекарите след това мъчно реагират.

Заболяването стартира с внезапно повишение на температурата, мускулни и ставни болки и мощна изнемощялост. При първи признаци се обърнете към доктор, който ще ви даде съответно лекуване. Важно е през това време да си останете у дома до цялостно излекуване, което също е целесъобразно да бъде доказано от доктор, с цел да се избегнат затрудненията, засягащи дихателната, сърдечната или нервната система.

осведоми също по този начин родителите на дребни деца да внимават за още два вируса. Единият протича с висока температура, засягане на лигавиците на носа и гърлото и суха кашлица. Другият вирус се характеризира с повръщане, диария, обезводняване с следваща висока температура.

................................................
Д-р Румяна Костадинова
Специалист детски заболявания
Медицински център “Клиника Нова ”
гр.Варна, кв.Възраждане, ул. " Вяра " 7
тел. на регистратура: 0700 17 340
052 570 670; 052 580 061; 052 501 325
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР