Тази война на Путин срещу Украйна демаскира и освети грижливо

...
Тази война на Путин срещу Украйна демаскира и освети грижливо
Коментари Харесай

Люба Кулезич: Трябва да преосмислим термина лустрация

" Тази война на Путин против Украйна демаскира и освети грижливо разработвани в годините зависимости, обвързаности в разпознаваеми хора от цялата обществена сфера - политици, публицисти и други фигури за въздействие. "

Това сподели журналистът Люба Кулезич при гостуването си в предаването Денят с Веселин Дремджиев, излъчващо се по TV+ и TV1.

" В момента те (б.р. подвластните български обществени личности) са задействани по метод, който засилва ужасно съдбоносно въпроса за осведомителната война, която се води от името на Кремъл в българската гласност и в българските политически среди и медии. Това остро слага въпроса за преосмислянето на термина лустрация ", сподели още водещата на предаването Честно казано с Люба Кулезич.

След това тя посочи каква би трябвало да бъде лустрацията през днешния ден: " Осветяване, само че не просто на някакви картончета и филтрирани досиета в Държавна сигурност, а разработка на стратегически модел, който да бъде съпоставим с денацификацията в Германия. Той да ликвидира и прочисти останките от десетки години тоталитарно мислене и скрити обвързаности с режима на Кремъл, който демонстрира сега в Украйна същинското си фашизоидно лице. "

Целия диалог сред Веселин Дремджиев и Люба Кулезич можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР