Тази вечер във Варна ще се проведе церемонията по връчването

...
Тази вечер във Варна ще се проведе церемонията по връчването
Коментари Харесай

Тази вечер във Варна връчват наградата Златен глобус

Тази вечер във Варна ще се организира церемонията по връчването на премията " Златен глобус " 2023 на фондация " Кор Кароли " за най-хубаво българско морско ветроходно достижение за годината в памет на кап. Георги Георгиев.

Награждаването ще се организира от 18:00 часа в Юнашкия салон, оповестяват уредниците.

Внесените кандидатури за наградата са пет и по реда на приемането им те са, както следва:

1. Яхта “Мариша ” с шкипер Евгени Манахов за неговото корабоплаване в Тихия океан, с изминати 2800 благи.

2. Яхта Quantum с шкипер Милен Петков за неговото корабоплаване от Порто Лагос (Гърция) до Чагуарамас (Тринидад и Тобаго), с изминати 6595 благи.

3. Яхта Chocolate 3 с шкипер Франсоа Бопп и неговото присъединяване в Rolex Middle Race с постигнатите първо и второ място в IRC2, и ORC2.

4. Яхта Finen с шкипер Галин Желязков за неговото корабоплаване от Вондирборг, Дания до Видин, България, с изминати 1900 благи.

5. Яхта Sea Magic с шкипер Никола Попов за неговото корабоплаване от Лисабон, Португалия до Балчик, България, с изминати 2700 благи.

Ще бъде връчена и премията " Тинко Трифонов " за публицистика на морска и ветроходна тема за 2023 година

Номинирани са:

1. Екип на b1b.tv – Ерик Калртон, инж. Зорница Бонева, Красимир Николов. За втора поредна година спортната телевизия на България b1b.tv предава директно два от четирите кръга на Националният БОРА СЕЙЛИНГ ЧЕМПИЪНШИП 2023, тези в акваториите на Пристанище Варна и Пристанище Бургас.

2. Аудио каст “Стартова процедура ” по концепция на Ясен Къчински. В свободни полемики се приказва за регати, лодки, ветрила, плавания и всичко обвързвано с водата, вятъра и морето с забавни за цялата ветроходна общественост посетители. Целта на създателя е „ да се възпламенят нови хора към тръпката на ветроходството “. През сезон 2023 има осъществени четири епизода.

3. Стефан Методиев – за изявления в електронния „ Морски вестник “, мемоари за инж. Борис Ганчев, Асен Дремджиев и Павел Шулга.

Събитието ще се излъчва онлайн и може да бъде гледано тук:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР