Тази вечер в Йерусалим ще бъде открит най-дългият висящ пешеходен

...
Тази вечер в Йерусалим ще бъде открит най-дългият висящ пешеходен
Коментари Харесай

Висящ пешеходен мост прави достъпни светите места в Йерусалим

Тази вечер в Йерусалим ще бъде открит най-дългият провесен пешеходен мост в Израел, който свързва планината Сион с долината Хином на юг,съобщава Българска телеграфна агенция. Мостът ще направи светите места в планината Сион и Стария град на Йерусалим по-достъпни за пешеходците.

" В изгода на израелските жители и на посетителите от чужбина построихме моста с впечатляваща панорама, с цел да подобрим туристическото прекарване в региона ", сподели министърът на туризма Хаим Кац.

" Лятната почивка е чудесна опция за израелските фамилии да дойдат и да усетят уникалността на мястото. Ще продължим да влагаме в популяризирането на Йерусалим като водеща туристическа дестинация ", добави той.

Туристическите забележителности край моста откъм планината Сион включват комплекса на гробницата на цар Давид, стаята на Тайната вечеря, залата на Холокоста и абатството " Успение Богородично ". Пешеходците могат да продължат в Стария град, като преминат през Сионската врата.

Южният завършек на моста се намира наоколо до земеделската плантация в Гай бен Хином, известна с античните си аграрни действия, в това число бране на маслини, произвеждане на вино и мед. Близките туристически забележителности включват националния парк " Градът на Давид ", Султанския басейн и комерсиалния и ресторантски комплекс на Първата гара.

Отделна самодейност за създаване на дълъг 1,4 километра кабинков въжен превоз, който да свързва Първата гара със Стария град, провокира възражения по отношение на икономическата успеваемост, както и поради екологични и политически въпроси. Кабинковият въжен превоз би достигнал до портата Дунг, откъдето туристите биха могли да влязат в Стария град непосредствено до площада пред Стената на рева.

Според легендата османският Султан Сюлейман (в българската историография Сюлейман Великолепни - бел. ред.) е възнамерявал планината Сион да бъде оставена зад стените на Стария град на Йерусалим, само че инженерите му по простъпка я оставили отвън тях. Стените са приключени през 1541 година.

Долината Хином под моста е ничия земя в интервала 1949-1967 година, когато Йордания окупира източните елементи на Йерусалим. Сега в долината има туристически пътеки.

Мостът ще бъде отворен всеки ден сред 6:00 часа и 23:00 часа единствено за пешеходци. Децата на възраст до 14 години би трябвало да бъдат придружавани от възрастен.

Проектът на стойност 20 милиона шекела (5,4 милиона долара) е финансиран от министерството по въпросите на Йерусалим и културното завещание, министерството на туризма и общината на град Йерусалим в съдействие с йерусалимската работа за развиване и компанията " Мория ".

" Висящият мост е допълнение към туристическите обекти в града ", сподели кметът на Йерусалим Моше Лион. " Йерусалим като водещ град в Израел постоянно модернизира туристическите си обекти и влага милиони в развиването на своя вътрешен и външен туризъм. Каня всички да дойдат и да посетят Йерусалим ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР