Тази вечер в 22:00 часа българско време на стадион Уанда

...
Тази вечер в 22:00 часа българско време на стадион Уанда
Коментари Харесай

Гладиаторите Тотнъм и Ливърпул излизат в най-важната битка

Тази вечер в 22:00 часа българско време на стадион " Уанда Метрополитано " в Мадрид тимовете на Тотнъм и Ливърпул застават един против различен в най-важния мач за сезона - финалът в Шампионската лига. Двата британски отбора като същински гладиатори си проправиха път дотук, преминавайки през куп тежки борби. Сега обаче следва най-важната от тях и единствено един ще ликува най-после.

Особено изненадващо бе достигането на Тотнъм до този край. В началото на сезона малко хора са предполагали, че " Шпорите " са способни на сходен героизъм. Маурисио Почетино обаче постепенно и последователно построи един доста стабилен състав, който може да се опълчи на всеки. Може би фактът, че клубът не привличаше съвсем никакви нови играчи в последните години, в действителност се оказа от изгода на отбора, в който се образува едно ядро от футболисти, които се познават чудесно и всеки знае какво би трябвало да прави на терена.

Тотнъм стартира мъчно присъединяване си в групите на Шампионската лига и бе на косъм да не успее да излезе от своята група " Б ", като бе с равни точки с Интер, само че го изпревари единствено поради по-добрите си индикатори. След това обаче " Шпорите " набираха скорост с всеки идващ мач. Отборът сподели и огромен дух и неотстъпчивост, с цел да в профил поредно Манчестър Сити и Аякс след два инфарктни дуела, като триумфът над холандския гранд пристигна безусловно в последната секунда на добавеното време.

В същото време Ливърпул бе измежду любимците още през цялото време. Мърсисайдци изгубиха миналогодишния край и в този момент бяха двойно по-амбицирани за триумф в шампионата. Те обаче също започнаха нерешително в своята група " С " и се промъкнаха напред, макар че приключиха с равни точки с Наполи. След това обаче възпитаниците на Юрген Клоп включиха на скорост и взеха скалповете на Байерн и Порто, с цел да се стигне до историческия конфликт с Барселона на 1/2-финала. Тогава си пролича същинският ливърпулски дух и неотстъпчивост и отборът подари следващата магическа вечер на почитателите на " Анфийлд " с триумфа с 4:0 над каталунците и отстраняването им, макар загубата с 0:3 на " Камп Ноу " в първия мач.

Сега за Тотнъм и Ливърпул следва много по-различен дуел. Двата отбора се познават чудесно и можем да чакаме съществено тактическо надхитряне сред Маурисио Почетино и Юрген Клоп. През сезона в Премиър лийг те към този момент изиграха два мача между тях, като и в двата случая Ливърпул победи с 2:1. Общата статистика също е в интерес на мърсисайдци - 79 победи, 43 равенства и 48 загуби.

Тотнъм имаше много проблеми към състава, само че последните вести от лагера на " Шпорите " са положителни. Звездата на отбора Хари Кейн е възобновен и ще бъде на линия за мача. Същото важи и за Хари Уинкс, Дейвирсон Санчес, Ян Вертонген и Дани Роуз, който също имаха леки недоволства. Единствено Бен Дейвис остава отвън сметките.

В Ливърпул пък огромният отсъстващ ще бъде Наби Кейта. Юрген Клоп би трябвало да реши дали да заложи на Жоржиньо Вайналдум на негово място в средата на терена или да избра опитния Джеймс Милнър. Колебания има и към присъединяване на Робрто Фрмино, само че е по-вероятно бразилецът да може да играе.

Шампионска лига, край:

ТОТНЪМ - ЛИВЪРПУЛ

Вероятни сформира:

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Али, Сон, Кейн

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане

Стадион: " Уанда Метрополитано ", Мадрид
Съдия: Дaмир Скомина (Словения)
Начало: 22:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Шампионска Лига final кръг, събота 1 юни  Тотнъм 22:00предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР