Тази вечер в 19:00 часа в Букурещ ще започне церемонията

...
Тази вечер в 19:00 часа в Букурещ ще започне церемонията
Коментари Харесай

Днес ще бъде изтеглен жребият за групите на Евро 2020

Тази вечер в 19:00 часа в Букурещ ще стартира церемонията по тегленето на жребия за групите на Евро 2020. Отборите, които към този момент се класираха за финалите, ще научат противниците си. Разпределението по урни е ясно още след края на квалификациите, а една от групите е съвсем запълнена. Става въпрос за група " В ", в която сигурни участници са Белгия, Дания и Русия. Четвъртият отбор в тяхната компания ще е един всред Финландия и Уелс.

България ще бъде показана в румънската столица от краткотрайния президент на БФС Михаил Касабов и националния селекционер Георги Дерменджиев. " Лъвовете " не можаха да си извоюват директна квота за финалната фаза на шампионата, само че могат да го сторят посредством баражите в Лигата на нациите. Нашите се паднаха против Унгария, като мачът ще е на " Васил Левски " през март, а при победа ще се надигнем против спечелилия от двойката Исландия - Румъния.

Отсега се знае, че в случай че България се класира за Евро 2020, ще попадне в група " F ", лидер на която е Германия. Като тим от втора урна в същата група ще се озове някой всред Франция, Полша, Швейцария или Хърватия.

Някои от тимовете ще бъдат разминати на жребия по политически аргументи. Такъв е казусът с Русия и Украйна.

Първа урна: Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия
Втора урна: Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия
Трета урна: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия
Четвърта урна: Финландия, Уелс, плейоф " А ", плейоф " В ", плейоф " С " и плейоф " D "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР