Тази вечер светлините на Айфеловата кула ще бъдат изгасени в

...
Тази вечер светлините на Айфеловата кула ще бъдат изгасени в
Коментари Харесай

Светлините на Айфеловата кула ще бъдат изгасени в памет на жертвите на атентата в Могадишу

Тази вечер светлините на Айфеловата кула ще бъдат изгасени в памет на над 300-те жертви на атентата с камион бомба в сомалийската столица Могадишу, съобщи Франс прес, цитирайки изказване на кметицата на Париж Ан Идалго.

" В среднощ довечера ще угасим Айфеловата кула в памет на жертвите на атентата в Могадишу ", съобщи тя в Туитър, добавяйки хаштаговете " Ние сме единни " (NousSommesUnis) и " Париж ".

Най-малко 15 възпитаници от началното учебно заведение са измежду починалите при атентата с максимален брой жертви в Сомалия, съобщи Асошиейтед прес, като цитира на шеф на работа за незабавна помощ. Децата са били в учебен рейс, покрай който е избухнал големият гърмеж, заяви Абдулкадир Адам.

Нападението беше осъществено в събота на оживена улица покрай постройките на министерства, напомня АП. Ранени са към 300 души, доста от тях са тежко потърпевши.

Все още никой не е поел отговорността за нападението. Властите и специалисти, с които е разговаряла Агенция Франс Прес, не се съмняват, че атентатът е дело на сомалийските ислямисти от " Аш Шабаб ", свързани с Ал Каида. Те правят постоянно самоубийствени офанзиви в сомалийската столица и покрайнините й.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР