Тази вечер ще има политически съвет, на който да се

...
Тази вечер ще има политически съвет, на който да се
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: България като член на НАТО трябва да брани свободата на Украйна

Тази вечер ще има политически съвет, на който да се обсъдят детайлите. Премиерът ще показа какво украинската страна е поискала от нас. Ние от Демократична България сме безапелационни, че би трябвало да застанем до Украйна - до нея с всички нейния претенции и военни потребности. Ние като европейска страна и член на НАТО би трябвало да браним свободата на Украйна. Това съобщи от Демократична България в студиото на Нова телевизия.

Тя посочи, че има три плана за решения за помощ за Украйна. Проектът на Демократична България включва военна и софтуерна помощ: “Ние ще настояваме тази дефиниция да бъде призната от Народното събрание ”. По думите ѝ търпеливата позиция на Демократична България е дала резултат, тъй като другите сътрудници са приели позицията на обединението.

“Не желаеме страната ни да наподобява дребна и неспособна пред целия свят ”, безапелационна беше Цонева.

“Не може да имаме коалиция, конструирана към шантаж. България към този момент е нападната. Нашият газ към този момент е спрян и това би трябвало да бъде маркирано. Едностранно договорите ни са изменени и ние отхвърляме да одобряваме това и да плащаме в рубли ”, изясни тя.

Цонева акцентира, че България би трябвало да работи по отношение на своите позиции по контракти, а не по отношение на боязън. Според нея са възможни необятни болшинства в Народното събрание по тематики като помощ за Украйна. Тя отхвърли страната ни да има държавно управление на болшинството след утрешното гласоподаване за изпращане на военна помощ на Украйна.

Тя напомни, че Демократична България е първата политическа мощ, взела отношение по кланетата в Буча.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР