Тази вечер се закрива Международния фестивал Софийски музикални седмици.Вижте повече

...
Тази вечер се закрива Международния фестивал Софийски музикални седмици.Вижте повече
Коментари Харесай

Закриха 50-ото издание на Софийски музикални седмици“

Тази вечер се закрива Международния фестивал " Софийски музикални седмици ".

Вижте повече в директното включване на Цанка Николова от зала „ България “:

Добър вечер. Непосредствено преди заключителния концерт тук в зала " България " бяха връчени и почетни грамоти във връзка 50-та годишнина от основаването на фестивала. Българската национална телевизия получи плакет като сътрудник на събитието, предаването „ Култура.БГ “ също бе измежду отличените. Иначе - програмата тази година беше извънредно разнообразна и забавна, подобаваща за празник. Пред българската аудитория бяха показани най-значимите международни и български музикални произведения. Междувременно дружно с концертите, част от програмата на фестивала бяха и редица годишнини.
Момчил Георгиев артистичен шеф на Софийски музикални седмици: 50 години са дълъг интервал. Фестивалът имаше своите върхове и спадове. В момента той е нормализиран, като репертоар като програмиране, ненапълно и финансово, само че финансите постоянно не доближават, тъй че ще се стремим към по-добри издания.
Фестивалът " Софийски музикални седмици " е отдаден на 140-та годишнина от оповестяването на София за столица на България. Той е част и от календара на културните събития на Столична община. Началото му беше на 23-ти май и продължи повече от месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР