Тази вечер природата ни показа силата си и Горна Оряховица

...
Тази вечер природата ни показа силата си и Горна Оряховица
Коментари Харесай

Кметът на Горна Оряховица инж. Добрев: Най- вероятно ще обявим частично бедствено положение

Тази вечер природата ни сподели силата си и Горна Оряховица беше пометена от от дълго време невиждана лятна стихия. Много мощни пориви напразно в разнообразни направления, дъжд що се касае за цялата година до момента, извънредно дълга градушка – след всичко това имаме и доста вреди.
Първите сигнали са за паднали дървета, отвеян асфалт, наводнени дворове.


Срещу бедствието са мобилизирани всички сили освен на Общината, само че и на ВиК и на Районна работа Пожарна сигурност и отбрана на популацията.
В момента три екипа на Общинското дружество „ Пътна инфраструктура и озеленяване “ отстраняват вредите от бедствието в разнообразни елементи на града. Приоритет е освобождението на улиците от паднали дървета. Най-много са на Гарата и Картинец. Общинското дружество към този момент е освободило ул. „ Антон Страшимиров “, „ Теменуга “ и „ Съединение “. Падналите дървета в парковете, които не пречат на придвижването, ще се отстранен на следващия ден.
От разкопаната за замяна на водопровода „ Братя Бендереви “ са се свлекли камъни към ул. „ Пирот “. Там взаимно работят хора на ВиК и Общината. По ул. „ Васил Левски “ са отнесени части асфалт. Първата ни задача е да обезопасим пътя.


Сигналите са доста. Моля ви, имайте самообладание, в случай че не получите подпомагане незабавно.
Два екипа на Пожарната отводняват по сигнали. На Честово водата се отдръпна, само че има още доста проблематични места. В контакт сме с кметовете на останалите обитаеми места, с цел да преценим какви са вредите и там. По всяка възможност ще обявим отчасти бедствено състояние в Община Горна Оряховица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР