Тази вечер предстои да се изиграят нови 8 мача от

...
Тази вечер предстои да се изиграят нови 8 мача от
Коментари Харесай

В Шампионската лига става все по-интересно, Барса няма право на грешка

Тази вечер следва да се изиграят нови 8 мача от 4-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Някои от тях ще имат решаващо значение за това кои тимове ще продължат напред и кои ще изгубят възможностите си за присъединяване в елиминациите. Със сигурност ще е доста забавно и ще получим отговорите на част от въпросите, които вълнуват всеки почитател на най-престижния клубен шампионат.

В група " А " Наполи се забавлява със противниците си. Преди седмица италианският отбор съкруши Аякс с 6:1 посред Амстердам и му нанесе най-тежката загуба в евротурнирите. Сега нидерландците са окуражени да си отмъстят и да скапват стопроцентовия актив на Наполи. При възможна победа, тимът на Лучано Спалети и на доктрина ще е сигурен осминафиналист. 

Ливърпул страда на домашната сцена, само че в Шампионската лига записа две следващи победи, а през днешния ден има опция да вземе нови три точки против новобранеца в групата Рейнджърс. Шотландците несъмнено не са на равнището на противниците си, само че публиката на " Айброкс " ще сътвори атмосфера, в която никой съперник не се усеща удобно. Ливърпул има проблеми в отбрана, а някои от главните футболисти са контузени, само че Юрген Клоп се надява техните заместници да се оправят със дилемите си.

В група " В " има неочакван водач в лицето на Брюж. Белгийците завоюваха и трите си мача досега, като в тях не позволиха нито едно попадение. Довечера тимът гостува на Атлетико Мадрид, който е опрян до стената след двете поредни загуби. " Дюшекчиите " не могат да си разрешат нова неверна стъпка, тъй като са последни в класирането, въпреки и единствено поради по-лошата си голова разлика. 

Двубоят сред Байер (Леверкузен) и Порто е крайъгълен камък и за двата тима. Преди седмица " драконите " се постановиха с 2:0 вкъщи и взеха първи три точки в групата, колкото имат и " аспирините ". Равенството сигурно не устройва нито един от противниците, което значи, че можем да чакаме открит мач с много попадения.

Група " С " без никакво подозрение е тази, която провокира най-сериозен интерес. Байерн (Мюнхен) се открои като любимец и натрупа 9 точки, а през днешния ден ще гостува на Виктория (Пилзен), откакто на Алианц Арена " разгроми чехите с 5:0. Баварците имат късмет още тази вечер да се класират за осминафиналите, в случай че завоюват в Пилзен, само че това ще зависи и от резултата в мача сред Барселона и Интер.

Именно конфликтът на " Камп Ноу " е " черешката на тортата " в днешната стратегия. " Нерадзурите " се постановиха с 1:0 в Милано в мач, който ще се запомни и с някои противоречиви съдийски отсъждания. Барселона остана единствено с 3 точки след първите три кръга и само победа ще резервира възможностите на тима за класиране на осминафиналите. Интер ще бъде удовлетворен и на тъждество, само че надали Симоне Индзаги ще рискува с напълно отбранителен метод.

В група " D " води Спортинг (Лисабон), само че и другите три тима имат действителни шансове да продължат във етапа на директните елиминации. Довечера португалският отбор посреща Марсилия в опит да си върне на французите за загубата с 1:4 на " Велодром ". ОМ започва едва, само че с триумфа против Спортинг се върна в играта и ще преследва най-малко точка на " Жозе Алваладе ". 

Тотнъм излиза против Айнтрахт (Франкфурт) с настройката за наложителна победа. " Шпорите " стигнаха единствено до нулево тъждество в Германия и през днешния ден би трябвало да завоюват, с цел да усилят възможностите си за едно от първите две места в групата. Марсилия идва в Северен Лондон след изненадваща домакинска загуба от Аячо, а и доста рядко побеждава на непознат терен в Шампионската лига, само че сигурно разполага с задоволително класа, с цел да сътвори проблеми на Тотнъм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР