Тази вечер по Първи канал на руската телевизия анализатори коментираха,

...
Тази вечер по Първи канал на руската телевизия анализатори коментираха,
Коментари Харесай

След референдумите! Александър Дугин: Край на спецоперацията, пълноценна война със Запада!

Тази вечер по Първи канал на съветската телевизия анализатори разясниха, че след референдумите в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, специфичната военна интервенция се трансформира в Отечествена война за Русия за отбрана на към този момент съветски територии. Което значи готовност и против Украйна ще тръгне не 150000, а 1 милион войска. Трябва да се готвим за огромна война в Европа.

 

Това ни накара да си напомним последната публикация на Александър Дунин,  в която той декларира: " На прага сме на Трета международна война, към която Западът натрапчиво ни тласка ".

 

Текстът на публикацията звучи като мобилизационен манифест, който си слага единствената допустима цел – цялостна победа на Русия против Западния свят. Със личен текст и без рими „ мозъкът на Путин “ написа кавър на „ Свещена война “ на Василий Лебедев – Кумач, трансформирал се в сплотяващ химн по време на Втората международна война. С устата на кремълския идеолог на западната цивилизация е разгласен джихад. Заровете са хвърлени, както споделя самият Александър Дугин.

 

Александър Дугин

 

В последните няколко дни в Украйна се случиха няколко основни промени в салдото на силите. Това би трябвало да се осмисли в повсеместен размер.

Контраатаките на Киев се оказаха като цяло провалени в Херсонския край, само че, уви, сполучливи в Харковския. Именно обстановката в Харковско и насилственото оттегляне на съюзните сили се явяват повратен миг. Ако махнем настрани психическите резултати и закономерните прекарвания на патриотите, следва да отбележим, че в цялата история със СВО сме стигнали до точката на невъзвратимост.

Всички като един в този момент предлагат да се одобряват екстраординарни ограничения за поврат на обстановката и част от предложенията са изцяло рационални.

Ние никога не претендираме за автентичност, само че ще се постараем да обобщим най-принципните моменти и рекомендации и да ги поместим в световния геополитически подтекст.

Третата международна война

На прага сме на Трета международна война, към която Западът натрапчиво ни тласка. И това към този момент не е боязън или очакване, това е реалност. Русия е във война с груповия Запад, с НАТО и техните съдружници (макар и не с всички - Турция и Гърция имат лична позиция, а редица европейски страни, на първо място Франция и Италия, само че освен, не желаят да вземат участие интензивно във войната с Русия). И въпреки всичко опасността от Трета международна война е все по-близо.

Дали ще се стигне до потребление на нуклеарно оръжие е открит въпрос.Но вероятността от нуклеарен Армагедон нараства всеки ден. Съвсем ясно е и доста американски военни водачи (като неотдавна някогашния пълководец на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжис) намерено го декларират, че Западът към този момент няма да бъде удовлетворен даже от цялостното ни евакуиране от територията на някогашната Украйна, те ще ни довършат на наша земя, настоявайки за „ безусловна капитулация “ (Йенс Столтенберг), „ деимпериализация “ (Бен Ходжис), разчленяване на Русия.

През 1991 година Западът беше удовлетворен от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и нашата идеологическа капитулация, на първо място от възприемането на западната демократична идеология, политическа система и стопанска система под управлението на западни куратори.

 

Днес за Запада алената линия е съществуването на най-суверенна Русия – даже в рамките на Руската федерация.

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна в Харковска област е директен удар на Запада против Русия. Всички знаят, че това нахлуване беше проведено, квалифицирано и оборудвано от военното командване на Съединени американски щати и НАТО и се организира под директното им управление.

Това е освен потреблението на военна техника на НАТО, само че и директното присъединяване на западното военно галактическо разузнаване, наемници и инструктори. В очите на Запада това е началото на „ нашия край “.

Тъй като изоставихме защитата на следените от нас територии в региона на Харков, можем да бъдем изумени още повече. Това не е дребен триумф на Киевската контраатака, това е първият осезателен триумф на Drang nach Osten на силите на НАТО.

Разбира се, човек може да се опита да припише това на краткотрайни " механически усложнения " и да отсрочи главния разбор на обстановката за по-късно. Но това единствено ще забави осъзнаването на свършения факт и затова единствено ще ни отслаби и деморализира.

Затова си коства хладно да признаем: Западът ни разгласи война и към този момент я води. Ние не избрахме тази война, не я искахме. През 1941 година ние също не искахме война с нацистка Германия и отказвахме да повярваме в нея до самия край. Но в сегашната обстановка, когато де факто се води против нас, това не е от решаващо значение. Сега е значимо единствено да спечелим, като защитим правото на Русия да съществува.

Край на СВО

Специалната военна интервенция като лимитирана интервенция за освобождение на Донбас и редица територии на Новорусия е приключена. Постепенно се трансформира в пълноценна война със Запада, където в действителност самият терористичен нацистки режим в Киев играе единствено инструментална роля.

Опит да се обсадят и да се освободят редица територии на Новорусия, следени от украинските нацисти, при опазване на съществуващия геополитически баланс на силите в света неизменен, като техническа интервенция се провали, и да се преструваме, че просто продължаваме СВО - някъде в периферията на публичното внимание - по-нататък е просто безсмислено.

Против волята си в този момент сме във война и това се отнася за всеки жител на Русия: всеки от нас е под прицела на врага, терориста, снайпера, ДРГ (диверсионно-разузнавателните групи).

В същото време обстановката е такава, че при цялото предпочитание е невероятно всичко да се върне към първичните условия - до 24 февруари 2022 година

Случилото се е необратимо и даже не трябва да се плашим от каквито и да било отстъпки и взаимни отстъпки от наша страна. Врагът ще одобри единствено нашата цялостна капитулация, подчиняване, разчленяване, окупация. Така че просто нямаме избор.

Краят на СВО значи нуждата от дълбоки трансформации на цялата политическа и обществена система на модерна Русия - прекосяване на страната на военна основа - в политиката, стопанската система, културата и осведомителната сфера. Специалната военна интервенция може да остане значимо, само че не и единственото наличие на съветския публичен живот. Войната със Запада подчинява всичко.

Горещите точки по границите на Русия.

1. Донецката национална република, Луганската национална република, местата на осъществяване на СВО.

2. Приднестровската молдавска република.

3. Република Абхазия.

4. Република Южна Осетия.

5. Нагорни Карабах.

Идеологически фронт

Русия се оказа в положение на идеологическа война. Ценностите, защитавани от глобалисткия Запад – ЛГБТ, легализирането на извращенията, опиатите, сливането на индивида и машината, тоталното разбъркване при неконтролирана миграция и други, са неразривно свързани с неговата военно-политическа надмощие и еднополюсна система.

Западният демократизъм и световното военно-политическо и икономическо владичество на Съединени американски щати и НАТО са едно. Да водиме война със Запада и да приемем (макар и частично) неговите полезности, в името на които той води война против нас, война на заличаване, е просто неуместно.

Нашата лична пълноценна идеология не просто би ни била „ потребна “ през днешния ден. Ако не я бъде, ще загубим. Западът ще продължи да ни нападна извън с ръцете на въоръжени и подготвени украински нацисти, и от вътрешната страна – с ръцете на петата, към момента демократична колона, ловко развращавайки съзнанието и развращавайки душата на подрастващото потомство. Без лична идеология, която ясно да дефинира кой е другар и кой зложелател, ще се окажем в такава обстановка съвсем безсилни.

Веднага би трябвало да се изложи идеологията най-общо, а нейната същина да бъде цялостното и непосредствено отменяне на идеологията на Запада, глобализма и тоталитарния демократизъм, с всичките му инструментални подвидове – в това число неонацизма, расизма и екстремизма.

Мобилизация

Мобилизацията е неизбежна. Войната визира всички и всеки. Мобилизацията обаче не значи наложително изпращане на наборниците на фронта. Това може да бъде избегнато – да вземем за пример, посредством образуването на пълноценно Доброволческо придвижване – с нужните облаги и държавна поддръжка.

Трябва да залагаме на ветерани, на специфична поддръжка за бойците на Новорусия. Русия има малко, само че въпреки всичко има поддръжници в чужбина. Не би трябвало да се колебаем да формираме антинацистки антиглобалистки интернационалните бригади от почтени хора от страните на Изтока и Запада.

Но най-важното е, че руснаците не би трябвало да се подценяват. Ние сме народ воин. На страхотна цена, само че заплашителен зложелател, победихме не един път или два пъти в нашата славна история. Ще спечелим и този път, единствено този път войната против Запада да стане известна. Войните на народите са тези, които печелим - войни, в които една гигантска нация е събудена, с цел да взе участие.

Мобилизацията включва цялостна смяна на осведомителната политика. Мирновременните правила (всъщност сляпо прекопирване на западни развлекателни стратегии и тактики, които единствено покваряват обществото) би трябвало да бъдат отстранени.

Телевизията и медиите като цяло би трябвало да се трансфорат в патриотични принадлежности за военновременна готовност. Всички концерти са за фронта, самото съществуване в тила също е за фронта. Това към този момент последователно стартира, само че към този момент визира дребна част от каналите. А би трябвало да е на всички места.

Културата, информацията, образованието, просвещението, политиката, обществената сфера - всичко би трябвало единомислещо да работи за войната, т.е. за Победата.

Икономика

Всяка суверенна страна може да емитира толкоз национална валута, колкото й е нужна. Ако е в действителност суверенна. Една война със Запада обезсмисля продължаването на икономическите игри по неговите правила. Военновременната стопанска система не може да не бъде суверенна.

За да спечелите, би трябвало да похарчите толкоз пари, колкото са ви нужни. Необходимо е единствено да се подсигурява, че излъчванията са съсредоточени в специфична верига, предопределена за стратегически цели. Корупцията при такива условия би трябвало да бъде приравнена на военно закононарушение.

Войната и комфортът са несъвместими неща. От комфорта като цел, като витално управление би трябвало да се лишим. Само нации, които са подготвени на компликации, могат да завоюват същински пълноценни войни.

В такива обстановки постоянно се появява нова плеяда икономисти, чиято цел е да спасят страната. Това е преди всичко. Догмите, школите, методите и методите са второстепенни.

Можете да наречете такава стопанска система икономика на мобилизацията или можете просто да я наречете военна.

Нашите съдружници

Съюзниците играят жизненоважна роля във всяка война. Днес Русия няма доста от тях, само че те съществуват. На първо място, става дума за тези страни, които отхвърлят еднополюсния демократичен западен ред.

Тоест за последователите на многополярността - като Китай, Иран, Северна Корея, Сърбия, Сирия,Централноафриканскатя република, Мали, а също и до известна степен Индия, Турция, редица ислямски, африкански и латиноамерикански страни ( най-вече Куба, Никарагуа, Венецуела).

В работата с тях е належащо да се активизират всички налични запаси, освен професионалната, само че и национална дипломация. А за това още веднъж е нужна идеология.

Трябва да убедим съдружниците, че сме решили необратимо да скъсаме с глобализма и западната надмощие и сме подготвени да извървим целия път в построяването на многополюсен свят. Тук би трябвало да сме поредни и решителни. Времето на полутонове и взаимни отстъпки свърши. Войната на Запада против Русия разделя човечеството от другите страни на барикадите.

Духовният фактор

Централният миг на почналата международна борба е духовният, набожен аспект. Русия се оказа в положение на война с богоборческа антирелигиозна цивилизация, която събаря самите основи на духовните и морални полезности - Бог, Църква, семейство, пол, мъж.

С всички разлики сред православието, обичайния ислям, юдаизма, индуизма или будизма, всички религии и култури, построени върху тях, признават божествената истина, високото духовно и морално достолепие на индивида, почитат традициите и институциите - страната, фамилията, общността.

Съвременният Запад е премахнал всичко това, заменяйки го с виртуална действителност, краен индивидуализъм, заличаване на половете, всеобщо наблюдаване, тоталитарна „ просвета на анулацията “, общество на пост-истината.

Откритият сатанизъм и откровеният расизъм процъфтяват в Украйна, а Западът единствено поддържа това.

Имаме работа с това, което православните старци назовават „ цивилизацията на Антихриста “. Затова ролята на Русия е да сплоти вярващите от разнообразни религии в тази решаваща борба.

Не би трябвало да чакате, до момента в който международният зложелател унищожи къщата ви, убие брачна половинка, сина или щерка ви... В един миг ще бъде прекомерно късно. Дай Боже да доживеем до подобен миг.

Настъплението на съперника в региона на Харков е тъкмо това, тъкмо това. Началото на пълноценна война на Запада против нас.

Западът показва желанието си да стартира против нас унищожителна война – трета международна война. Трябва да съберем целия си най-дълбок народен капацитет, с цел да отблъснем тази офанзива. С всички средства – мисъл, военна мощност, стопанска система, просвета, изкуство, вътрешна готовност на всички държавни структури и на всеки един от нас.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР