Тази вечер първият ТИР, натоварен с дарения за пострадалите от

...
Тази вечер първият ТИР, натоварен с дарения за пострадалите от
Коментари Харесай

Д-р инж. Хасан Азис: Първият ТИР с дарения за Турция тръгна от Кърджали

Тази вечер първият ТИР, претрупан с дарения за потърпевшите от земетресенията в Югоизточна Турция, потегли от Кърджали за южната ни съседка. Това заяви във Facebook кметът на община Кърджали доктор инж. Хасан Азис.

Стотици килограми храни, дрехи, движимости от първа нужда, памперси, обувки и медицински консумативи ще бъдат разтоварени в специфичен пункт в Одрин, откъдето турските управляващи ще ги разпределят в потърпевшите региони.

От сърце благодаря на кърджалийци, които през вчерашния ден и през днешния ден се редяха на опашки пред пункта на ул. " Капитан Петко Войвода " 1, с цел да дарят за потърпевшите и бедстващите хора в Турция. Пунктът, основан от община Кърджали, ще работи от 8.00 до 19.00 ч. всеки ден, включително и събота и неделя, изясни кметът.

Огромна вълна от съпричастност демонстрираха нашите съграждани, като не стопират да протягат ръка в помощ на потърпевшите ни съседи. ТИР-ът, който потегли през днешния ден, съдържа дарения, събрани в останалите 6 общини от региона.

В идващите дни към Турция ще бъдат изпратени още камиони със събраните дарения.
Напомням, че и на територията на всички 117 обитаеми места също продължава събирането на помощ за Турция, като сборните пунктове са в кметствата.

 



 

Преди това градоначалникът се обърна с апел към всички, които могат, да оказват помощ на бедстващите:

 

Уважаеми съграждани, другари, компании на територията на Кърджали!

Ситуацията в Турция остава извънредно тежка – към този час починалите са над 8600, ранените – над 49 хиляди, над 15 хиляди здания са унищожени или развалени, десетки хиляди наши съседи са останали без дом, на улицата, измежду зима.

Помощ под формата на артикули от първа нужда пътува към тях, само че поради снежната стихия през вчерашния ден три от огромните летища останаха затворени. Бедстващите и потърпевшите имат потребност от поддръжка в този момент и незабавно – имат потребност от заслон в този момент, от вода и санитарно-хигиенни условия, разнообразни медицински произведения, както и за поддръжка на интервенциите по търсене и избавяне - в този момент. Защото минутите за избавяне на човешки животи под руините са основни.

Аз подарих персонални средства по сметката, открита за помощ за потърпевшите в Турция.
Обръщам се с апел за подаяние към всеки, който не може да остане безразличен пред потресаващата панорама от Турция.

Благодаря на всички, които отвориха сърцата си в помощ на бедстващите!

Движение за права и свободи с акция за набиране на средства в помощ на потърпевшите от земетресението в Р Турция.

Търговска банка Д АД
IBAN BG96DEMI92405000309448
BIC DEMIBGSF
Титуляр: Движение за права и свободи

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР