Тази вечер от 20:30 е мачът ЦСКА-София - ЦСКА 1948.Колкото

...
Тази вечер от 20:30 е мачът ЦСКА-София - ЦСКА 1948.Колкото
Коментари Харесай

Преди червеното дерби: едните дават уроци с легенди, другите бойкотират

Тази вечер от 20:30 е мачът ЦСКА-София - ЦСКА 1948.

Колкото и да приказват всякакви хора и от двата лагера, че “това е просто един следващ дуел от Първа лига ”, събитията и страстите от последните дни демонстрират, че истината е доста по-различна.

“Червеното ” дерби на “Българска войска ” се обрисува да е най-нажеженото откогато двата отбора спорят в елита.



Когато човек отвори уеб страницата на ЦСКА-София и прегледа други информационни канали, елементарно открива, че не е просто “един следващ мач ” - не и за клуба на Гриша Ганчев.

“Истинският клуб, който съществува тук, на “Българска войска ”, ще играе против хората, които се пробват да вземат нашата история. Което е невероятно. Така че ви приканвам да дойдете на този мач - доста е значим ”, споделя величието Георги Велинов в промо видео за присъединяване си във към този момент обичайния “Армейски следобяд ”.

Той ще се срещне с деца и техните родители. Събитието, наречено “Урок по история с Джони Велинов ”, е от 18:45 ч.

Следва ново видео - този път с национала Иван Турицов. След къс разбор на реванша с “Базел ”, той първо признава по-високата класа и заслуженото продължение на швейцарския отбор, както и това, че ЦСКА-София не се е показал на равнище в ответния конфликт.

Той твърди, че отпадането няма да се отрази на отбора.

“Мачът в понеделник е с по-специфичен заряд, всеки един от футболистите с съблекалнята знае срещи какъв противник излиза. Говорим си какво би трябвало да вършим и какво ни следва. Не единствено поради нас, а и за почитателите сме длъжни в този мач да се раздадем ва макс и да оставим сърцата си ”, споделя Иван Турицов.

В публично известие до Българска телеграфна агенция пък ЦСКА-София декларира, че в “Армейски следобяд ” ще взе участие и Мадлен Радуканова, олимпийска шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от “Токио 2020 ”.

Велинов и Турицов зоват за поддръжка от трибуните. А протестът на някои от най-големите запалянковски фракции в Сектор Г продължава - той стартира след загубения  от “Левски ” край за Купата. Стигна се до грозни подиуми на първия мач с “Базел ”.

Преди дни обаче бе оповестен апел публиката в “Г ” да се върне - “само за мача ” с ЦСКА 1948.

От другата страна имаше публични изяви. На постоянния си брифинг преди дуел на тима му Любослав Пенев още веднъж хвърли стрели към “Българска войска ”:

“Това, което чета, не ме изненадва. Идва от един човек и обкръжението му. Типично за доста българи - завист, злоба, непризнателност. Това виждам аз. ”

Напрежение в така и така взривоопасната ос сред двата лагера наля прекосяването на Стойчо Младенов в ЦСКА 1948. И някои негови изказвания, в които и той не пропусна да “захапе ” Гриша Ганчев, както и думите за “единен ЦСКА ” - нещо, върху което той работел, по тази причина приел офертата на Цветомир Найденов.

Той също настрои в допълнение публиката на ЦСКА-София с някои постове във фейсбук. В събота предприемачът изиска допинг надзор от УЕФА, откакто нескрито излязоха позитивната допинг проба и спрени права на Георги Йомов.

Фенове на ЦСКА 1948 пък няма да участват на мача.

" Уважаеми последователи, ние, почитателите на ЦСКА 1948, няма да посетим мача против ЦСКА-София по две обикновени аргументи:

1. Не може да сме посетители на родния стадион, още по-малко в бранш " Б ".
2. Ако се съблюдаваха законите, този мач щеше да се играе в Ловеч.

Затова отхвърляме да легитимираме огромната машинация от 2016 година. Успех на " армейците " от София в понеделник вечер! ", заявиха последователи на ЦСКА 1948 в декларация, изпратена до Българска телеграфна агенция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР