Тази вечер от 18,00 в зала 1 на ФКЦ във

...
Тази вечер от 18,00 в зала 1 на ФКЦ във
Коментари Харесай

Днес връчват Годишните награди на клуб Отворено общество - Варна

Тази вечер от 18,00 в зала 1 на ФКЦ във Варна ще стартира 30-а подред гала по връчване на Годишните награди на клуб „ Отворено общество “ – Варна, оповестяват уредниците за Moreto.net.

В юбилейната за клуба година ще представим едни от най-важните планове, осъществени и подкрепени от Отворено общество. Ще приемем специфичните поздравления от институции и персони, които клубът е награждавал през годините. На финала на юбилейната гала ще разпознаваем тазгодишните носители на премиите в разнообразни области от обществения и публичен живот във Варна.

Отличието „ За принос в региона на образованието “ е за Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Н. Хайтов “ във Варна. Това е първото учебно заведение в България въвело дуалната форма на образование, наричана още образование посредством работа. Близо 400 възпитаници учат 5 специалности, работят във компании сътрудници на гимназията и получават характерни специалности. В ПГГСД младежите освен избират да се учат, да работят, само че да познават и да обичат своето бъдеще.

Н аградата „ За принос в региона на медицината и опазването на здравето “ тази година е за екипа на МБАЛ Майчин дом , който напълно скоро ще отпразнува 20 години от основаването си. Това е история за отвоюване правото и достойното място на частната самодейност в здравната карта на България, а екипът на болничното заведение има своята неоспорима извоювана борба - щастието на десетки млади родители и доверието на пациентите, за което водят война всеки ден.

За първи път в историята на годишните награди клубът ще връчи отличие „ За цивилен принос – протегната ръка “ като самопризнание за добрината, съпричастността, грижата и протегнатите в точния момент ръце за помощ на доброволци, организации, институции и жители на Варна, оказали помощ и поддръжка на украинските бежанци. Наградата ще одобри един от тях – Нелко Начев , приел в дома на своите родители 29 бягащи от войната украински жители на възраст от 6 до 78 години.

Г одишната премия „ За принос в региона на културата на град Варна “ е за екипа на Държавен куклен спектакъл - Варна , който празнува своя 70 креативен сезон. В летописа на театъра са освен имената на именити куклени артисти и режисьори, а повече от 360 спектакъла с репертоар за деца и за възрастни. Това е един от дребното театри в България получил извънредно интернационално самопризнание за въздействащия метод, по който показва българската куклена школа на международни конгреси, фестивали и подиуми.

По традиция в края на церемонията клуб „ Отворено общество “ подарява на своите посетители театър, а този година това е постановката „ Тя и той “ на Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “ – София. Входът е свободен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР